Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan dostojanstva rada
Povratak na članak

Ženska kuna ima samo 80, a muška svih stotinu lipa

Živimo u zemlji gdje se radna prava ostvaruju tek preko suda, gdje ljudi štrajkaju glađu kako bi dobili plaće - kaže Sever.

Komentari 29

Avatar Uskok
Uskok
09:23 29.02.2020.

Laž. Prljava pokvarena feministička laž. Muškarci i žene su plaćeni isto za isti posao, a plaćeni različito za različite poslove.

VL
Avatar Vukomerec
Vukomerec
09:35 29.02.2020.

Da su žene stvarno plaćene 20% manje od muškaraca za isti rad, poslodavci bi samo njih zapošljavali.

VL
Avatar izvidnik1
izvidnik1
09:33 29.02.2020.

Na mom radnom mjestu muškarac i žena imaju istu plaću za iste uvjete, radni staž, čin, bračno stanje, mjesto u kojem živi, radni sati itd. Nigdje na platnoj listi ne piše da žena ima manji koeficijent plaće jer je žena ali kad se vrši provjera motoričkih sposobnosti onda ženski pripadnici trebaju napraviti 20% manje rezultate za istu ocjenu kao muški pripadnik.

VL
IV
IvanLovac
09:49 29.02.2020.

Pokrenite akciju zapošljavanja žena i participiranja žena u svim strukturama i radnim mjestima u jednakom omjeru sa muškarcima. U šumariji uzeti motornu pilu i u šumu ispuniti normu a ne u ured lakirati nokte i pijuckat kavicu dok tipka po kompjuteru, u željezari zajedno sa muškarcima ne visoko rizične poslove a ne birati lakše poslove. Htjele bi biti ravnopravne i ispunjavanje kvota u poslovima koji "daju moć" i koji su manje rizični bez obzira dali su sposobne raditi taj posao.

VL
TI
tihimir
21:32 09.10.2009.

Samo budala može reć kako žene imaju manju plaću za isti posao. U većini poduzeća plaću obraćunava kompjuter pa bi kod unosa podataka trebalo upisati i spol. Istina je kako žene u prosjeku dobivaju manje, ali to je zato štoto izabiru manje plaćene struke. najbolje plaćeni su inžinjeri, a to studiraju uglavnom muškarci. Žene više vole lakše fakultete pa im je i plaća manja, ali to je već tržište, što nema veze sa spolom.

VL
TE
Televizor
12:19 29.02.2020.

Ajde dosta s tom demagogijom i lažima. Drugo, zašto feminacistice nikad ne spomenu da muškarci čine 95% smrtnih slučajeva na poslu?

VL
SA
samoprovizijaipare
11:18 29.02.2020.

Živimo takodjer u zemlji gdje pojedine žene putem svog reproduktivnog organa itetkako brzo napreduju i dolaze bez većih kompetencija i iskustva na rukovodeća mjesta. Genitalno kadriranje ;)

VL
DU
Deleted user
10:17 29.02.2020.

Izmisljene statistike koje su odavno srusene kao feministicki mit. Zene takodjer u prosjeku izabiru manje placene struke i rade manje sati mjesecno. Da ne kazem da je apsurdno kako su lagodno u clanku spomenuli da su zene obrazovanije, ta statistika im ne smeta kad je u njihovu korist?

VL
BE
Berlioz
12:36 29.02.2020.

Tvrdnje o tome kako su žene slabije plaćene su dokazano lažne feminističke tvrdnje! Zna se da žene biraju slabije plaćene poslove, kraće radno vrijeme, manje zahtjevne poslove, itd. Žene koje imaju isti stupanj obrazovanja, isto radno mjesto, isto iskustvo i rade jednaki broj sati, zarađuju jednako ili čak i više od muškaraca. Poznato je da muškarci traže više plaćene poslove, koji su ujedno teži i opasniji. To dokazuju statistike jer na takvim radnim mjestima rade isključivo muškarci. To dovodi i do podataka kako su baš muškarci ti koji ginu na poslu ili ostaju invalidi. Žene ne žele poslove u rudnicima, šumarijama, u graditeljstvu, brodovima, naftnim postrojenjima, jer su preteški i preopasni za njih, i zato jer ne žele biti tako dugo odsutne od svojih obitelji. Kada bi žene doista bile slabije plaćene od muškaraca, poslodavci bi samo njih birali jer bi im to smanjilo izdatke za plaće za 20 posto. Mit o slabije plaćenim ženama potiče iz SADa, gdje ga pokušavaju progurati kao dio agende slabije informiranim i inteligentnim ljudima. Na žalost, vidimo da takvih ima i u našim sindikatima.

VL
Avatar Hrvatski domobran
Hrvatski domobran
13:34 29.02.2020.

Fake News propaganda. Jeste vi stvarno uvjerene da u doba kad zapadne kompanije sele proizvodnju u Aziju da djeca za dolar i pol šivanju tenisice ili Indijci vode službu za korisnike za firmu koja dostavlja povrće po Engleskoj da bi i ti jedan pohlepni kapitalist I poslodavac zapošljava muškarce kad isti posao mogu obaviti žene za 80% plaće. Najuriš sve muškarce, zaposliš samo žene i profitiraš 20% na trošku na plaće. Ajde razmislite malo o tome. Samo malo.

VL
ZO
zoranos
11:29 29.02.2020.

Ali zato žene zarađuju doslovno milijune na Instagramu i sl. platformama svojom ljepotom - što muškarci ne mogu. Vi doslovno imate tisuće i tisuće žena koje će se malo izazovnije obući i za godinu dvije zarađuju više od većine muškaraca. Evo vam prije Kristine mandarine - cura ima 20 godina i od nikuda se stvorila, a mediji puni njenih slika i sl. - i ona sve to unovči. Takva vrsta zarade sigurno nije u nikakvim statistikama.

VL
Avatar Jopa
Jopa
15:04 29.02.2020.

U tvrtci u kojoj radim ima puno žena koje imaju veću plaću od mene. Kako to, kako to, dragi sindikati i feministice?

VL
Avatar Oluja 95'
Oluja 95'
13:43 29.02.2020.

Lažljiva seksistička propaganda feministica usmjerena na diskriminaciju muškarca. Inače u Hrvatskoj je to 7%. U Americi 20%. A tih 20% znači da se uzmu plaće 80 milijuna muškaraca koji rade i podijeli s 80 milijuna pa se dobije prosječna muška plaća. I uzmu se plaće svih 80 milijuna žena i podijeli s 80 milijuna pa se dobije prosječna plaća žena. To nije isti rad. Jer muškarci rade 5 sati tjedno više od žena pa su za tih pet sati više i plaćeni. Muškarci rade rizičnije poslove pa su više plaćeni za rizik, a 90% smrti na poslu su muškarci. Muškarci biraju fakultete koji donose veću zaradu, a žene fakultete koje nose manju zaradu. Nitko ne brani ženama da studiraju strojarstvo ili računarstvo. Ali sve feministice studiraju književnost, filozofiju ili "ženske studije". Npr. 40% žena doktorica u Americi se odluči umiroviti do 55 godine. Kod muškaraca je to manje od 10%. Može im se. Imaju izbora. Ja to zovem ženska privilegija. Žene mogu birati hoće raditi ili ne kad imaju bogatog muža. Muškarci ne mogu. Ne znam koja žena s milijunima bi pristala biti s mužem koji je doma i ne radi. Dosta bi bilo ovog seksitičkog laprdanja.

VL
ST
stefj
11:15 29.02.2020.

Ovi sindikalisti su uz političare najveći štetočine u Hrvatskoj. Snose veliki dio odgovornosti zašto se nalazimo na dnu EU-a i zašto se Hrvatska prazni. Svojim djelovanjem stalno kažnjavaju radnike i struku... A što se tiče vrijednosti novca, državni novac vrijedi kud i kamo više od novca građana. Ako ne platite porez ili neki drugi namet na vrijeme obračunavaju vam žestoke kamate u stilu kockarskih kamatara. S druge strane, ako imate preplaćen porez ili vam je država dužna, pitanje kada i da li ćete dobiti novac, a nećete dobiti niti lipe kamata... To znaju jako dobro građani, a najviše poduzetnici kada plaćaju poreze unaprijed ili kada imaju preplaćen PDV. A o kaznama i odgovornosti da ne pričamo, za svaku glupost dobit ćete enormne kazne na koje vam odmah idu kamate, dok s druge strane, država stalno izbjegava svoje obaveze i nikom ništa... Što je najgore, kada se i uspije dobiti neki spor protiv države na sudu, opet dio te naplate sami platimo... Zašto sindikati ne ukazuju na te činjenice? Ah da, zato jer s političarima već godinama vode gospodarsku i financijsku politiku...

VL
RA
rackizel
07:08 07.10.2009.

Ženska kuna ima samo 80, a muška svih stotinu lipa Kako to uopće možete pisati? Plaće su privatna stvar i zabranjeno je o njima javno govoriti i pisati. Zakon? Pa sami ste ga izglasali prvom prilikom u prvim danima navodno slobodne i demokratske Hrvatske. Kao i visinu plaća državnih službenika. I to ugovorom o radu, ili kako se već taj komad papira zove. Tko je kriv ženkama da uopće potpisuju takve papire? Pa onda još imaju obraza buniti se protiv svog vlastitog potpisa? Ha, je li to dovoljno seksistički? Ili samo 80 %?

VL
Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
19:42 29.02.2020.

Feminističke mantre!

VL
BR
branko52
14:53 29.02.2020.

Znate kaj ja stvarno ne znam koliko lipa ima jena kuna samo znam da je kuna moje žene vrjednija nek mojih dest po njenom kursu

VL
TR
trudimSe
17:40 29.02.2020.

moja kolegica je imala isti koef kak i ja i imala je istu plaću dok se nije skompala sa šefom, sad ima veći koef, veću plaću, manje radi i još nam se smije...

VL
KO
kopemife
19:16 29.02.2020.

Radi isti poso pa ces bit isto placena. Raspanje nokta u uredu i skela na -10 nisu ist poso. Minimum po djetetu nakon rastave jo od 1000 do 2500 hrka. Stopa razvoda je 30%. Nakon sto se ovo govno od drzave urusi ostat ce tu feministice i migranti koji ce ih redovno peglat jer su kufurke. Kad dodje to vrijeme pogledajte u svoja ogledalca tamo ce vam bit krivac. Pusa bok. Hahahahahaha.😂😂😂

VL
DU
Deleted user
21:58 29.02.2020.

bajkice sanje sarme, nerade borić i ostalih baba

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.