Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBOGATIJE

Žena-zmaj "drma" svijetom

zmaj
VL
Autor
Hrvoje Dečak
12.10.2010.
u 13:13

Tri najbogatije žene svijeta su Kineskinje, a od 20 najbogatijih na svijetu, 11 ih je iz Kine. Zhang Yin, stara 53 godine, vlasnica je tvrtke Nine Dragons - Devet zmajeva.

Bogate Kineskinje “drmaju” svijetom - reklo bi se nakon podatka da su od dvadeset najbogatijih žena svijeta većina, njih 11, Kineskinje. Kineski časopis Huruna ističe da su sve te Kineskinje stekle bogatstvo same, a ne nasljedstvom ili bogatim razvodom. Kina je po tome jedinstvena u svijetu, jer su drugdje bogatašice većinom “teške” zahvaljujući svojim muževima.

Sve tri najbogatije žene na svijetu su Kineskinje. Prva je već godinama “kraljica reciklaže”, 53-godišnja Zhang Yin (Žang Jin), čije je bogatstvo oko 5,6 milijardi dolara. Obogatila se kupujući stari papir u SAD-u i od njega proizvodila karton u Kini. Slijedi je Wu Yajun (46) iz agencije za nekretnine Longfor Properties, sa 4,1 milijardom dolara, a treća je Chen Lihua (69), direktorica grupacije Fuhua (luke i energetika), sa četiri milijarde dolara. Četvrta na svijetu je Španjolka Rosalia Mera, čelnica Zare, poznate tvrtke za prodaju konfekcije. Popularna američka TV-voditeljica Oprah Winfrey tek je deveta, sa 2,3 milijarde dolara.

Podsjetimo, na Forbesovoj listi svjetskih bogataša, šest je Hrvatica. Riječ je o Ladi Fiorio Tedeschi iz Atlantic grupe, Biserki Preininger Fižulić, vlasnici Magme, Dušanki Marčinković, dioničarki Lekina HUP-a Zagreb, Marici Šorak-Pokrajac iz rovinjske Adris Grupe, Kseniji Juhn Bojađijev, dioničarki SN Holdinga koji se bavi nekretninama, i Ružici Vargi, dioničarki Čakovečkih mlinova.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Časna seka
Časna seka
19:36 14.10.2010.

Žena-zmaj? Pa nije baš toliko ružna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije