Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RODITELJI JE DOVELI

Žena za 6000 eura: Djevojčicu (15) silovao i tjerao da čisti kuću

silovanje
Foto: ilustracija
14.11.2014.
u 20:40

Svakodnevno je i kuhala novoj obitelji, čistila kuću, peglala, cijepala drva...

– Mladić ju je snažno držao, a ona je vrištala i zazivala upomoć. On se derao “gubite se svi, to je moja žena”. Sjedila sam u kupeu i nisam se usudila izići van i zaštititi je od nasilnika. Onda ju je žena koja je ulazila u vlak potegnula za sobom i vlak je krenuo. Ušle su u vagon, a djevojčica je drhtala – ispričala nam je 21-godišnja putnica koja je prošle nedjelje svjedočila bijegu djevojčice koju su njezini roditelji u kolovozu ove godine prodali jednoj obitelji. Dobili su 6000 eura. Toliko je vrijedio njezin život, a tek je napunila 15 godina. Uzeli su novac i predali je u novu obitelj u Zaprešiću gdje je “dobila” supruga.

Šamari za neposluh

Doveli su je u vjenčanici, s krpom preko glave, predali je kupcima i rekli: “Ne vraćaj se više kući. Slušaj ove ljude i ne radi probleme oko braka...”

Prolaznici su mislili da je djevojčici rođendan iako je bila u vjenčanici. Tortura kakva se ne pamti u ovim krajevima je počela. Novi “roditelji” odmah su je odveli k sinu, odnosno njezinu novom, također maloljetnom supruga s kojim je trebala imati spolni odnos.

– Prestani, boli me – vapila je djevojčica. Međutim, osim što se oglušio na njezine molbe, novi “suprug” pri prvom odnosu nije bio zadovoljan. Nije, naime, bilo znakova da je djevojčica djevica. Odmah ju je uzeo za ruku i odveo k doktoru kako bi utvrdio o čemu je riječ. Liječnik je ipak zaključio kako je mala ropkinja djevica što je “suprugu” došlo kao olakšanje. Tijekom drugog odnosa plahtu s tragovima ponosno je pokazivao obitelji te ju je sačuvao za uspomenu.

Rekla je da se boji i da ne želi da zovem policiju. Rekla sam joj da se nema čega bojati jer sam i ja bila u sličnoj situaciji

Putnica (21) koja je pomogla djevojčici

Mala ropkinja nastavila je opsluživati svog supruga iz dana u dan. Kada bi se usprotivila, fizički snažniji suprug odgurnuo bi je i savladao. Novoj je obitelji svakodnevno i kuhala, čistila kuću, peglala, cijepala drva... Iskorištavali su je za raznorazne poslove. Svako jutro u 5 sati 15-godišnja djevojčica budila se u strahu i patnji. Kada svekrva ne bi bila zadovoljna obavljenim poslom, od svog je sina tražila da je kazni. Šamari su slijedili, a susjedi nisu primjećivali ništa neuobičajeno jer je novi “vlasnici” nigdje nisu puštali bez nadzora. Nakon mjeseci torture, djevojka je prije nekoliko dana skupila hrabrosti te je odlučila pobjeći svojim tamničarima. Plan je bio jednostavan. Izaći će van i pronaći ljude koji će joj pomoći. Nakon što ju je i posljednji put silovao, sljedećeg jutra bespomoćna djevojčica iskoristila je nepažnju ukućana i pobjegla kroz kuhinjski prozor. Preskočila je dvorišnu ogradu i otrčala prema željezničkom kolodvoru gdje je sakrivena čekala dolazak prvog vlaka za koji je mislila da će je napokon odvesti daleko od zlostavljača.

Tresla se od straha

Međutim, njezin novopečeni suprug i njegov mlađi brat ubrzo su je pronašli. Uhvatili su je za ruku i namjeravali nasilno vratiti kući, ali vlak koji je baš dolazio na stanicu i gospođa koja ju je povukla za sobom, bili su spas za maloljetnicu. Preplašena i traumatizirana, uskočila je u vlak i naišla na slučajnu prolaznicu, putnicu, ali i prvu osobu koja joj je bila voljna pomoći.

– Rekla je da se boji i da ne želi da zovem policiju. Rekla sam joj da se nema čega bojati jer sam i ja bila u sličnoj situaciji. Pitala sam je je li ju silovao, a ona je odgovorila da nije, ali da ju je znao izudarati kad bi želio odnos s njom – ispričala nam je vidno potresena 21-godišnja putnica koja je za pomoć zamolila konduktera i strojovođu koji su o svemu odmah obavijestili policiju.

Komentara 45

DU
Deleted user
21:20 14.11.2014.

A da se možda ne radi o stanovitoj nacionalnoj manjini ? veoma popularnoj recimo u Mađarskoj ? Nešto mi se sve čini da u tom smjeru ide ova dogodovština...

MY
mycropht
21:04 14.11.2014.

Piše u Jutarnjem: "U međuvremenu su njezine noćne more zadržane u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela ali i utjecaja na svjedoke dok je sudac za mladež 17-godišnjaku odredio mjere opreza." Da li to znači da su silovatelja pustili daa se brani sa slobode?!

Avatar dmitarX
dmitarX
22:31 14.11.2014.

Jeli bio problem napisati 'romi'... Očito je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije