Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI SLUČAJ U BJELOVARU

Žena u rujnu preboljela koronavirus, a jutros je opet dobila pozitivan nalaz

Koronavirus
Marko Prpić/Pixsell
04.12.2020.
u 10:08

Iako je u rujnu bila pozitivna na koronavirus, u subotu se ponovno testirala te joj je jutros stigao pozitivan nalaz

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije zabilježen je prvi slučaj reinfekcije koronavirusom. Naime, riječ je o ženi srednje životne dobi koja je koronavirus prvi put preboljela u rujnu, a pozitivan nalaz ponovno je dobila jutros, piše portal klikni.hr.

– Prvi pozitivan nalaz dobila sam početkom rujna, nakon što sam se testirala jer sam trebala biti hospitalizirana s djetetom. Dijete je tada bilo negativno, a ja pozitivna, iako nisam imala niti jedan simptom – ispričala je žena koja je krajem prošlog tjedna osjetila simptome karakterističke za koronavirus. Naime, imala je bol u prsima, povišenu tjelesnu temperaturu, grlobolju i glavobolju.

– Liječnica je prvo pomislila kako je riječ o bronhitisu i prepisala mi je antibiotik, a onda je u ponedjeljak odlučila ponovno me poslati na testiranje na koronavirus. Testirala sam se u subotu i, evo, jutros, dobila pozitivan nalaz. Naravno, bio je to šok jer sam bila uvjerena da se još neko vrijeme ne mogu ponovno razboljeti – kaže ona.

Glavna županijska epidemiologinja Vesna Grgić komentirala je neobičan slučaj.

– Moja je pretpostavka da pacijentica, koja prvi put nije imala nikakve simptome bolesti, tada nije razvila antitijela, zbog čega je ponovno došlo do zaraze – rekla je dr. Grgić.  Dodaje kako nije isključena mogućnost da je takvih slučajeva bilo više, no da jednostavno nisu zabilježeni, a detaljnija pojašnjenja i razloge reinfekcije trebala bi dati naknadna istraživanja virusa.

VIDEO Policija o najavljenom kažnjavanju građana koji krše epidemiološke mjere

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
12:21 04.12.2020.

Ne razumijem zašto se ljude koji su negativni na testu, a sa simptomima uzima kao da sami test nije 100% točan, a pozitivne testove, ali bez simptoma računa kao da su skroz točni.

AN
anemijodezerterija
10:20 04.12.2020.

To što je test bio pozitivan ne znači da je imala Covid-19, taj test samo detektira nekakve komade RNA u nosu, a ne je li netko bolestan ili nije. Čak i da je imala simptome i da je bila pozitivna ne znači da je imala Covid-19, možda je imala neku sasvim drugu virozu i opet nekakve komade RNA u nosu. Pandemija traje već 10 mjeseci i od 65 milijuna potvrđenih slučajeva je potvrđeno 5 reinfekcija odnosno 0,000008%, odnosno statistički NULA. Reinfekcija za sada ne postoji.

LI
liliZG
11:34 04.12.2020.

Liječnica je u pravu, oni koji su lagano prehodali coronu i misle da su sigurni neka se zapitaju.... mojoj prijateljici sin je imao vodene kozice, ali tako blage da je to bilo zanemarivo,. jedan dan temperaturica, a od kozica dvije tri po tijelu i rekla pedijatrica, ovo je preslabo da mali razvije antitijela što znači da će klinac možda ponovo dobiti vodene kozice ako dođe u kontakt sa zaraženim... ....ovo je slična situacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije