Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUGODNO ISKUSTVO

Žena u nevjerici nakon kupanja na Hvaru: Po kojem mi to zakonu netko može naplatiti?

Otok Hvar: Kamp Mlaska nedaleko Su?urja
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
07.08.2023.
u 10:21

Po zakonu, nitko ne smije naplatiti kupanje ni boravak na kopnenom prostoru širokom šest metara gledano od ruba mora

Da se na Jadranu na sve moguće načine pokušava što više zaraditi, uvjerili smo se mnogo puta, a najnoviji primjer stiže s Hvara gdje jedan kamp naplaćuje ulazak na plažu iako nema koncesiju za tu plažu. 

Naime, jedna je žena morala platiti dnevni boravak u kampu Mlaska u općini Sućuraj iako nije boravila u kampu, nego se kupala u moru kraj kampa. 

– Da smo korisnici kampa – u redu, treba naplatiti nešto što je pod koncesijom, no koliko mi je vidljivo na dostupnim internetskim stranicama, taj kamp uopće nema koncesiju na plažu, a kamoli koncesiju koja uključuje naplatu korištenja kupališta i mora! Čak bih i shvatila da mi možda idu naplatiti parkiranje, ali moj auto uopće nije bio parkiran u kampu već ispred rampe, na makadamu. Rečeno mi je kako moram platiti tri dnevne karte za kupanje na plaži, za nas tri odrasle osobe. Ne ležaljku ili suncobran ili parking, nego platiti dva eura "po glavi", znači šest eura za nas troje koji ćemo se kupati na njihovoj plaži – ispričala je žena za Slobodnu Dalmaciju.  

VEZANI ČLANCI: 

Po zakonu, nitko ne smije naplatiti kupanje ni boravak na kopnenom prostoru širokom šest metara gledano od ruba mora.

– Kojeg boravka, što to naplaćuju? Korištenje plaže? Po kojem mi to zakonu netko tko ima kamp može naplatiti korištenje kupališta? Plan za koncesiju i gospodarenje tim područjem nisam nigdje našla u službenim dokumentima, a koliko sam doznala, oni koncesiju i nemaju – kaže ogorčena žena. 

 

Prema Planu upravljanja pomorskim dobrom Općine Sućuraj i utvrđenim granicama pomorskog dobra iz studenoga 2008. godine, dozvole za korištenje ležaljki (35 komada), suncobrana (30 komada), aqua parka, škrinja za sladoled, podmornice za razgledavanje morskog dna, jedrilica i brodica na vesla, štandova za prodaju rukotvorina, kioska, ugostiteljske terase i drugoga izdane su za uvalu Mlaska, no nigdje se ne navodi i plaćanje "dnevnog boravka".

Imate li Vi sličnih iskustava? Javite nam na dojavi@vecernji.hr

VIDEO Natpis u Tučepima ostavio u nevjerici turiste iz Mostara: 'Tko nema para, bez njega se može'

Ključne riječi

Komentara 12

PO
poluvodič
11:13 07.08.2023.

Ne platiš, prijaviš lopine, odeš u drugi kamp.

DU
Deleted user
14:04 07.08.2023.

Ako ne radi lokalna samouprava onda je dobro da mediji to prokazuju. Što više ovakvih članaka kao i onih o bespravnoj gradnji.

Avatar Idler
Idler
13:22 07.08.2023.

Dajte-najte, veliš:"neću, zovite policiju"...i stvar riješena !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije