Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napisala grafit

Žena u galeriji Louvrea uništila poznatu sliku Eugena Delacroixa

Louve, portal (1)
Reuters/PIXSELL
08.02.2013.
u 16:29

Žena je u četvrtak na poznatoj slici "Sloboda vodi narod" crnim markerom ispisala "AE911" na dužini od oko 30 centimetara na dnu slike

Francuska policija uhitila je 28-godišnju ženu koja je uništila sliku Eugena Delacroixa "Sloboda vodi narod", a muzej Louvre morao je zbog toga zatvoriti dvije svoje galerije.

Žena je, naime, u četvrtak na poznatoj slici crnim markerom ispisala "AE911" na dužini od oko 30 centimetara na dnu slike, piše Reuters.

Inače, AE911Truth ime je internetske stranice koja želi otkriti istinu o 11. rujnu 2001. godine kada su u New Yorku srušeni Blizanci.

Delacroixova slika nastala je 1830 godine, a u galeriji Louvre – Lens nalazi se od prosinca, kada je galerija službeno otvorena te je posuđena iz glavnog muzeja.

Službenici muzeja vjeruju da se djelo lako može restaurirati.

>> Bakica koja je uništila fresku Isusa traži novac koji obrće Crkva

Ključne riječi

Komentara 2

YU
yututu
17:10 08.02.2013.

Kako to "slobo da voli narod", vidi se i na slici - preko leševa istog naroda

Avatar Vrijeme
Vrijeme
16:54 08.02.2013.

Sad je zatvorite jedno 2 godine da se nauci redu i plati za reklamu svoje firme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije