Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaradili 2000 eura

Bakica koja je uništila fresku Isusa traži novac koji obrće crkva

freska
AFP/PIXSELL
20.09.2012.
u 16:47

Crkva u španjolskom selu naplaćuje novac svima koji su došli vidjeti "remek-djelo" uživo. Baka želi svoj dio kolača

Baka "restauratorica" koja je u selu u Španjolskoj unakazila fresku staru 120 godina traži novac za svoj "rad", piše Yahoo.news

Vremešna umjetnica smatra da bi trebala biti nagrađena za svoj pokušaj restauriranja freske Ecce Homo. Iako je rezultat bio i više nego tragičan, crkva je na njezinom "remek-djelu" već počela zarađivati. Nakon što su fotografije njezine freske obišle svijet, ljudi su se počeli slijevati u španjolsko seoce nedaleko od Zaragoze kako bi fresku vidjeli uživo.

U crkvi su se dosjetili naplaćivati ulaz te su u svega četiri dana od naplate ulaznica inkasirali 2000 eura. Dio tog unosnog kolača poželjela je za sebe i 80-godišnja Cecilia Gimenez.

I dok se crkva obratila odvjetniku za pomoć kako bi riješila zahtjeve bakice, ona uživa simpatije niza umjetnika i štovatelja diljem svijeta koji za nju organiziraju grupe potpore na Facebooku, oslikavaju murale i sl. Povode se izrekom kako mnoga djela ostaju nepromijenjena, dok druga, poput Ecce Homa, dožive reinterpretaciju kako bi pisala novo poglavlje povijesti. 

Komentara 6

IO
Iohannes
17:22 20.09.2012.

Pošto je bakica u kampanji za novcem, bilo bi najkorisnije da je podrže tako što će je pozvati da i njima nešto naslika! Onda će i njezini fanovi moći primati povorke znatiželjnika i naplaćivati ulaz - da ne zaostanu za Crkvom!

Avatar puky
puky
18:32 20.09.2012.

... eh da je dočekati da se ovako nešto slučajno sa "prorokom" dogodi a njegovi sljedbenici sve okrenu na šalu pa i zaradu ... strava ...

LA
Lavica7
21:08 20.09.2012.

Kako se samo Crkva dosjetila naplacivat ulaznice... Sto vole lovu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije