Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE POJEDINOSTI IZ BEČA

Žena sa snimke na kojoj je djevojčica za koju se je vjerovalo da je Danka Ilić: U paklu sam od nedjelje

nestala Danka
Foto: Bečka policija
1/20
03.04.2024.
u 22:20

“Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim fotografijama i nestale djevojčice iz Bora može se “jasno, i bez ikakve dvojbe isključiti”, navodi se u jutrošnjem priopćenju Uprave Bečke policije.

Deset dana  pola Europe tragalo je za nestalom dvogodišnjakinjom Dankom Ilić iz Srbije. Sve do danas prijepodne  dok predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije na konferenciji za novinare izvijestio da je potraga za Dankom dobila svoj tragičan kraj. Danka je mrtva, a dvije uhićene osobe su osumnjičene za njeno ubojstvo. Navodno su na nju naletile automobilom, pa su potom djevojčicino tijelo bacili na divlji deponij smeća. Grozno! Gotovo za nepovjerovati! Monstruozni čin! Strahota!

A kada smo kod strahota, treba se osvrnuti i na strahote koje je preživjela žena sa video snimke, napravljene u Beču, na kojoj je djevojčica za koju se je sve do danas vjerovalo da je Danka Ilić. Nakon što je državljanin Srbije koji živi u Beču snimio video na kojem se na tramvajskoj stanici Schottentor vide dvije žene i djevojčica nalik nestaloj Danki, potraga se je odmah proširila i na Austriju.

Snimku je proslijedio prvo srpskim organima vlasti, a potom i bečkoj policiji. Autor snimke je policiji rekao da su žene govorile rumunjski, što je upućivalo na moguću otmicu djeteta. I rođaci djevojčice su pregledali video snimak iz Beča i konstatirali da se najvjerojatnije radi o nestaloj Danki. S obzirom na izraženu “veliku vjerojatnost” da se radi o njoj, Bečka je policija zatražila od austrijskog državnog tužiteljstva da dozvoli objavu video snimke za javnost, što je jučer i učinjeno. Uz poziv građanima koji prepoznaju dvije žene na slici da to odmah jave policiji.

I tako je krenuo “lov” na dvije suspektne Rumunjke, između ostalog i na društvenim mrežama. Policija je u međuvremenu razjasnila identitet osoba s fotografija, koje su se i same javile policiji, i s njima je uspostavljen kontakt. Uz konstataciju na kraju, da one nemaju ama baš nikakve veze s kriminalnim miljeom niti je riječ o otmici.

nestala Danka
1/9

Danas ujutro Bečka je policija i službeno priopćila da djevojčica sa snimke na kojoj se nalaze i dvije žene iz Rumunjske, “nije nestala Danka Ilić (2) iz Srbije”. “Na osnovu istrage i pratećih činjenica, veza između osoba prikazanih na objavljenim fotografijama i nestale djevojčice iz Bora može se “jasno, i bez ikakve dvojbe isključiti”, navodi se u jutrošnjem priopćenju Uprave Bečke policije.
Što sve to znači za ženu sa slike može se iščitati iz njenih riječi, koje je objavio austrijski portal Kosmo.

“Što da kažem? U paklu sam od nedjelje! Tijekom noći sam primila nekoliko poruka da se snimak sa mojim likom dijeli na društvenim mrežama i da su pokrenuli potragu zbog nestalog djeteta. Odmah sam u nedjelju otišla u policiju i zatražila pomoć”, rekla je žena za Kosmo.

Ta žena, navodno Rumunjka, tvrdi da na snimci nije Danka, već njena kći, a Kosmo navodi da su ova saznanja dostavili austrijskoj policiji. Žena koja se javila ovom austrijskom portalu, u prilog tim tvrdnjama ustupila je svoje privatne fotografije, iz kojih se vidi da je na slici ona, njena kći i majka.

Kako piše Kosmo, njihovi novinari su u kontakt sa ženom A. C. S. (36) stupili preko grupe na Facebooku. Ona je, navode, rumunjska državljanka i živi i radi u Beču. Izjavila im je kako je bila nervozna kad je doznala što se događa.

“Ono kroz što prolazim je strašno! Ja sam majka, suosjećam zbog djeteta iz Srbije i želim da ga nađu. Policija je bila u mojoj kući, sve sam im ispričala i na kraju su se ispričali za patnju koju sam prošla, rekla je žena za Kosmo.

“Samo želim da ova priča ostane iza mene i da ju zaboravim”, napomenula je Rumunjka s bečkom adresom. Tada još ne znajući za vijest o tragičnoj smrti malene Danke iz Srbije.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije