Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
horor u međimurju

Muž osumnjičene kaže: Smiljana nije priznala zločin

U kući u Palovcu pronađeno tijelo ženske osobe
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
1/14
18.02.2019.
u 18:15

Bila je doma kada je pronađeno tijelo. Biste li vi otvarali škrinju da ste to znali, kaže suprug Ivica

Bio sam sad na policiji i Smiljana nije priznala. Takva je sad situacija. Informacije koje su objavljivane su, kao i dosad, lažne. Tako se i pisalo da je tijelo pronađeno jer je isključena struja i da je nešto smrdjelo - rekao nam je oko 17.30 sati Ivica Srnec, Smiljanin suprug.

Rekao je da je tijelo pronađeno u zamrzivaču prilikom preuređivanja prostorije i da je i Smiljana sudjelovala u tim radovima. - Nije istina da je tijelo nađeno kad je nije bilo doma. Ona je bila doma. Biste li vi otvarali to da ste znali što je unutra? Šok je za sve nas. Ima dosta nelogičnosti. Mogućnosti su velike, svakakve - kazao je suprug koji je odbio reći tko je točno pronašao tijelo.

- Morate pitati policiju. Ne smijem ništa reći - rekao je. Na pitanje smatra li da Smiljana nije počinila zločin za koji ju se tereti, odgovorio je:" Pa naravno, ja sam joj suprug". Upitali smo ga i je li on ikad otvarao zamrzivač. - Završit ćemo ovaj razgovor, može? Nemojte se ljutiti - rekao je. 

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Odvjetnik Smiljane Srnec ranije nam je kazao da nije priznala ubojstvo tijekom ispitivanja od strane policije. - To nije točno - rekao je. Osumnjičenica za ubojstvo je u pritvoru koji joj je produljen i najvjerojatnije bi sutra trebala biti ispitana u Županijskom državnom odvjetništvu.

Na pitanje je li se slomila i priznala ubojstvo, glasnogovornik PU međimurske Nenad Risek nam je rekao: "Nemamo takve informacije".

Obdukcija bi se, prema posljednjim informacijama, trebala obaviti u utorak, iako je bilo najavljeno da će biti u ponedjeljak

'Članovi obitelji rekli su da se Jasmina redovno javljala'

Međimurska policija izvijestila je ranije da prije dovršetka obdukcije ne može sa sigurnošću potvrditi da je u zamrzivaču u kući u selu Palovcu pronađeno tijelo Jasmine Dominić čiji je nestanak prijavljen 2005. a zbog sumnji u ubojstvo je, prema neslužbenim podacima, uhićena njena 45-godišnja sestra.  

"Znamo da se radi o ženskoj osobi sa sigurnošću, ali za sada ne možemo tvrditi da se radi o toj nestaloj osobi, ali sumnjamo da je to ta nestala osoba", izjavio je na konferenciji za novinare glasnogovornik međimurske policije Nenad Risek.

Dodao je da je osumnjičena 45-godišnjakinja sa šireg područja općine Mala Subotica u nedjelju u večernjim satima predana pritvorskom nadzorniku međimurske policije, zbog sumnje da je ubila Jasminu Dominić, čiji je nestanak prijavljen 16. kolovoza 2005

Policija je potvrdila da je još 2005. pretraživala kuću u kojoj je nedavno pronađen leš. "Mogu reći da smo bili više fokusirani na van, prema tim nekim informacijama, čak i na neka okolna mjesta. Međutim, tada  nismo imali informacija da bi se to moglo dogoditi unutar kuće", rekao je Risek, na novinarsko pitanje kako to da policija nije otkrila leš prilikom pretrage kuće.

Pogledajte presicu: Glasnogovornik PU međimurske Nenad Risek

Od početka su, kaže, svaku informaciju o tom događaju "ispitivali i utvrđivali te poduzeli niz mjera i radnji" u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom.

Kazao je i da su s članovima obitelji kontaktirali i nakon nestanka Jasmine Dominić, no oni su tvrdili "da je otišla na brod, u inozemstvo te da su s njom u kontaktu". "Dosta su nas odvlačili u drugu stranu", rekao je Dominić te dodao da su "poduzimali niz mjera, uključujujući poligrafska testiranja, koja su ih odagnala od te sumnje".

Na pitanje jesu li ostali članovi obitelji sudjelovali u počinjenju kaznenog djela ako su odvlačili policiju, odgovorio je da će policija istražiti ovaj slučaj do kraja.

Je li tijelo prebacivano u međuvremenu znat će se nakon sudske obdukcije. Potvrdio je i da je policija bila cijelo vrijeme u kontaktu sa žrtvinom majkom koja se nalazi u inozemstvu i koja je 2005. prijavila nestanak.

Pogledajte video: Susjedi u šoku nakon saznanja o pronalasku tijela

"Majka je prijavila nestanak 2005. godine. Cijelo vrijeme bila je riječ o tome da je otišla u inozemstvo", rekao je Risek. "Nismo imali  do sada takav slučaj.", zaključio je.

Policija nije željela otkriti tko im je dojavio informaciju o tijelu u zamrzivaču. 

Podsjetimo, žitelji malog mjesta Palovec u Međimurskoj županiji ostali su zatečeni viješću da je pronađeno tijelo Jasmine Dominić koje je stajalo u zamrzivaču 19 godina. Nestanak je prijavljen 16. kolovoza 2005. godine. Jučer je u večernjim satima uhićena 45-godišnjakinja Smiljana Srnec, sestra nestale Jasmine koja s obitelji živi u kući u kojoj je pronađeno tijelo.

Pogledajte video: Susjedi u šoku nakon saznanja o pronalasku tijela

O svemu se jučer oglasilo i Državno odvjetništvo.

"Postoje osnovane sumnje da je uhićena 45-godišnjakinja između 2000. i 2001. godine usmrtila svoju sestru i njezino mrtvo tijelo sakrila u škrinju za zamrzavanje u hodniku prizemlja obiteljske kuće u mjestu Palovec. Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, državno odvjetništvo naložit će obdukciju, vještačenje DNA, druga potrebna vještačenja i dokazne radnje te provođenje daljnjih izvida, a poduzet će se i druge radnje prema zakonskim propisima o postupanju s uhićenim osobama", priopćili su u DORH-u. 

Tijelo zamotano u celofan pronađeno je kada je obitelji isključena struja i iz zamrzivača je počelo jako smrdjeti. Netko je otišao provjeriti u zamrzivač i pronašli su tijelo zamotano u celofan, rekao je jučer jedan od susjeda. 


 

 

Komentara 53

VL
vlada1
11:36 18.02.2019.

Tko zna, možda ni mama nije u njemačkoj, možda je u pušnici.

Avatar gusjenica
gusjenica
11:13 18.02.2019.

A kako je policija obavila posao kad je prijavljen nestanak i da li su ju uopće tražili i gdje ?? Po ovome ispada da nisu pretražili ni kuću gdje je nesretna žena živjela.

JU
juma
13:51 18.02.2019.

Očigledno je cijela obitelj znala za strašnu tajnu. U cijeloj priči jedini pozitivan lik je zamrzivač koji skoro 20 godina radi bez kvara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije