Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava u Australiji

Hrvatica ubila djecu pa sebe. Susjedi: Čuli smo vriskove, muža su prvo priveli

Australska policija
STRINGER/REUTERS/PIXSELL
16.01.2021.
u 10:02

"Vidjeli smo Toma kako sjedi na stolici s rukama iza leđa", rekao je susjed Daniel. "Bio je tih - otupio. A onda su ga odveli u policijski automobil. Bio je stvarno pod stresom", dodao je susjed

Nakon strašne tragedije u Australiji kada je u kući obitelji Perinović u Melbourneu policija pronašla četvero mrtvih – majku i troje djece, Claire (7), Anne (5) i Matthewa (3) rodbina i susjedi su u šoku. Svjedoče da su bili skladna obitelj i da su se voljeli.

Policija sumnja da ih je ubila njihova majka, koja je nakon toga i sebi oduzela život. Katie je bila hrvatskog podrijetla. Njezin suprug Tomislav Perinović pozvao je hitnu pomoć, a policija ga je ispitala prije nego što je pušten bez optužbe. Iz odjela za ubojstva izvijestili su da je 48-godišnji otac odmah pušten iz zatvora nakon što je utvrđeno da on nije bio uključen u ubojstva.

Susjedi Daniel i Vicky Schembri otkrili su kako su Katie zadnji put vidjeli dan prije. "Donijela je vreću šljiva na njihova vrata. "Pokucala je oko 5.30 popodne, zahvalio sam se a ona je rekla 'zbogom' ", rekao je Danijel Schembri, piše dailytelegraph.com.au. Kažu da je obitelj bila sretna a djeca su također bila divna. 

Kažu i da su bili kod kuće u četvrtak, na dan tragedije. No, poput ostalih susjeda, prva naznaka da nešto nije u redu je bilo kada su vidjeli da policija i hitna jure ulicom. "Vidjeli smo Toma kako sjedi na stolici s rukama iza leđa", rekao je Daniel. “Bio je tih - otupio. A onda su ga odveli u policijski automobil. Bio je stvarno pod stresom", dodao je susjed.

Druga susjeda kazala je kako je u četvrtak prijepodne, oko 11.45 sati, čula neartikulirane vriskove iz pravca ulice Burgess, dok je susjed Freddie opisao kako je Katie u rastrojenom stanju došla do njegove kuće ponašajući se čudno. 

Policija, ih je kaže kazala da se vrate svojim kućama. Ispred njihove kuće, brojni prijatelji ostavljaju cvijeće i svijeće. 

Prema navodima susjeda, Katie se posljednjih nekoliko mjesec ponašala čudno i mišljenja su da je pala u depresiju. Prije tri mjeseca dala je otkaz na poslu, gdje je radila kao fizioterapeutkinja, navodi lokalni portal News9. Slomljeni prijatelji i obitelj još uvijek se pokušavaju pomiriti s tragedijom. Prijateljica obitelji rekla je da je srela Katie Perinović prije nekoliko tjedana. Činila joj se drukčijom. "Tog dana činilo mi se da je pomalo povučena. Nije to bila ona uobičajena, vesela Katie koju je zanimalo što drugi rade", rekla je prijateljica Marie Groves. Susjed John rekao je da je majka troje djece bila ljubazna osoba, a troje braće i sestara divno.

Ključne riječi

Komentara 37

VA
vadis1
14:34 16.01.2021.

Pa sto ima veze koje je netko nacionalnosti? Obicna ideolatrija, prije Tito partita, a sad Hrvat, Hrvatica, Hrvatska itd.

GL
glog
14:22 16.01.2021.

Netko reče da nije Hrvatica, nego kamenjarka usrašica....

ST
stranger
11:34 16.01.2021.

Blesavijih komentara nisam vidio. Kakve veze ima što je žena hrvatskog porijekla? Ludilo ne bira nacionalnost. Makar, sudeći po komentarima, očito je napala većinu Vecernjakovih komentatora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije