Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okomili se na ministra Božidara Kalmetu
Povratak na članak

Zemuničani ne žele zatvaranje ceste koja presjeca pistu zračne luke

Ukoliko ne dobiju pisana jamstva o izgradnji obećanog pothodnika, Zemuničani će traktorima i ostalim raspoloživim sredstvima blokirati prometnice.

Komentari 7

Avatar aspalatos13
aspalatos13
09:10 20.02.2010.

Zatvaranje ceste za prijelaz aviona preko nje, neprihvatljiva je solucija bila i prije pa i danas. Zatvaranje ceste je normalni ishod. Međutim za ovaj problem , odavno se znalo, ali vlasti nije bilo stalo do rješavanja ovoga pitanja. Da se u pothodnik uložilo na vrijeme 0,0001% onoga šta su političari pokrali u zadnje vrijeme, danas o ovome ne bi ni pisali. Zračna luka mora funkcijonirati, stanovnici cestu moraju imati.

VL
DU
Deleted user
21:46 19.02.2010.

A gdje toga ima još na svijetu bijelom - izuzevši minijaturne državice poput Gibraltara... Ionako je Zadar neki hit među low cost avio prijevoznicima i čarter kompanijama pa ne vidim zašto i lokalni puk ne bi neizravnom žrtvom doprinio razvoju rodnog kraja. Ruski piloti su odbijali letjeti za Zadar jer je vrlo mala udaljenost automobila i aviona u manevru! Pijani policajac je razbio sportski avion i helikopter kad se zajurio istom tom cestom koja uslikana gore... Jel´ treba još nekih argumenata?

VL
VI
Vito
09:18 20.02.2010.

Samo pogledajte na Google earth kartu pa će te vidjeti o kojim se neukim osobama radi. Imaju tri ceste do svog prebivališta, sa zapada iz smjera Murvica - Smoković. S istoka iz smjera Babindub - Sveti Martin, oko tri kilometraa istočnije pa uz pistu i Tromilja ispod Zemunika Gornjeg. Tu bi morali na autoput. Postoji i druga verzija koja je zapravo i obvezata za državu - izgraditi novu prometnicu. Što i nije tako teško, budući da kod babinduba već postoji lokalna cesta koja ide uz autoput i uz pistu te zaobilazi u potunosti zračnu luku. Samo ju treba modernizirati i asfaltirati. Nekad je ta cesta povezivala babindub i Galovac. no, otvaranjem druge piste cesta je presječena pa Galovčani idu kroz tunel do Zadra.

VL
OB
-obrisani-
09:30 20.02.2010.

Da li je problem iskopati podvožnjak???

VL
Avatar punkufer
punkufer
11:54 20.02.2010.

Tamo je promet rijedak i to nikada nije bio problem. Od toga treba napraviti turističku atrakciju i na tome zarađivati!

VL
IV
ivan023
12:51 21.02.2010.

Sama slika sve govori o Zemuničanima.To je selo u zadarskom zaleđu koje ima najbolje cestovne veze sa Zadrom i morem.Direktno je povezano s zračnom lukom , pomorskom lukom i ima more prvoklasne obradive zemlje.Naravno veze s lukama nitko nije ni pokušao iskoristiti a zemlja leži neobrađena.Jedino što dobro znaju raditi ovi okorjeli neradnici je buniti se i žderati.Načelnik im je cili nateka od tuka ispod peke i janjetine ima glavu ko četrun(ko i ovi na slici).Dobar dio proračuna troši se na reprezentaciju o strategiji razvoja tamo nitko ne razmišlja.

VL
MU
Mućanin
14:37 21.02.2010.

Šta je prije postojalo tamo, cesta ili avionska pista? Po tom pitanju treba srediti problem!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.