Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt na gradilištu

Tragedija kod Novog Marofa: Dva radnika poginula u odronu zemlje

Novi Marof: Dva radnika poginula tijekom sanacije dvorca Bela
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
15.07.2021.
u 16:08

Dojavu o nesreći su dobili u 13:57.

Dva radnika smrtno su stradala u odronu zemlje koji ih je zatrpao kod Novog Marofa u Varaždinskoj županiji. Prvo je izvučeno jedno beživotno tijelo, a kasnije se saznalo da je preminuo i drugi radnik. 

Operativno komunikacijski centar PU varaždinske dobio je u 13.57 sati dojavu da je došlo do nesreće u selu Bela, kod dvorca Bela 2. Tijekom iskopa i sanacije dubljeg odvodnog kanala došlo je do odrona zemlje i zatrpavanja dvojice radnika građevinske tvrtke iz Varaždina.

Prvo mrtvo tijelo otkopano je u 15.10 sati. Započeo je očevid nesreće koja se dogodila tijekom građevinskih radova u samoj blizini dvorca. 

Dvorac Bela 2 je u privatnom vlasništvu, kao i dvorac Bela 1. Radovi su se izvodili neposredno iza dvorca. Vlasnik dvorca je poduzetnik Dubravko Hoić koji je prije više godina objavio plan revitalizacije dvorca iz 17. ili 18. stoljeća, kojeg je dijelom obnovio.

Komentara 11

Avatar Golum
Golum
16:39 15.07.2021.

Ne moze nego po pravilima struke mora se osigurati.

SK
Skviki3
16:36 15.07.2021.

Vlasnoka tvrtke odma u zatvor a i onoga ko je zadužen za zaštitu na radu. Svaka jama se može osigurati od odrona zemlje.

DU
Deleted user
20:17 15.07.2021.

“Izvođenje operacije suprotno pravilima zaštite na radu”!! 855? Gdje im je bila “oplata”?? Zna se ko je odgovoran! Izvođač radova!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije