Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUŠTENE NA SLOBODU

Službenice suda priznale primanje mita: Ulovljene slučajno dok je Uskok pratio Bukovca

Zgrada Općinskog suda u Sesvetama
Tomislav Miletic/PIXSELL
15.07.2021.
u 12:59

Izgleda da su Ana Marija Končić, Suzana Plivelić i Alen Peruško upali u mjere dok se prisluškivao Bukovec

Nakon što su jučer uhićene Ana Marija Končić, voditeljica Zemljišno knjižnog odjela Općinskog suda u Sesvetama i Suzana Plivelić, referentica u tom odjelu, Uskok je za njih danas zatražio određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela. 

Istražno ročište počelo je u 13 sati na zagrebačkom Županijskom sudu i trajalo je vrlo kratko jer je došlo do pomalo nesvakidašnjeg preokreta. Branitelji osumnjičenica donijeli su pravomoćne potvrde kao dokaz da su one udaljene, odnosno suspendirane sa svojih dužnosti na Općinskom sudu u Sesvetama.

S obzirom na to, Sven Mišković, zamjenik ravnateljice Uskoka, povukao je svoj prijedlog da im se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela jer ga ne mogu ponoviti s obzirom da su suspendirane.  Njih dvije su nakon toga puštene na slobodu, a na slobodu je nakon ispitivanja u Uskoku u srijedu navečer pušten i poduzetnik Alen Peruško, koji se s njima sumnjičio u tom dijelu istrage.

Ana Marija Končić i Suzana Plivelić su baš kao i Peruško na Uskoku priznale za što ih se sumnjiči. Sumnjičilo ih se za primanje mita pa su tako konkretno od Peruška, kako se sumnja, uzele 500 kuna, da bi iz zemljišnih knjiga izbrisale neku zabilježbu koju je imala tvrtka njegovog sina. 

Osim toga, sumnjičile su se i da su od poduzetnika Nenada Bukovca za slične stvari uzele nekoliko tisuća kuna. Što se tiče drugog kraka istrage u kojem su osumnjičeni Patrik Šegota i njegova sestra Tamara Šegota, oni su jutros ispitani na Uskoku nakon čega će tijekom dana biti dovedeni pred suca istrage radi određivanja istražnog zatvora.

Šegotu se sumnjiči da je od Bukovca uzeo 600.000 kuna mita kako bi Bukovčeva tvrtka dobila poslove vrijedne oko 4 milijuna kuna sa gradskim grobljima. Osim toga, Bukovac je radio građevinske radove besplatno na Šegotinoj vikendici, a novčano mito pokušali su prikriti kroz tvrtku Šegotine sestre koja je Bukovčevim tvrtkama slala račune za fiktivne savjetodavne usluge.

 

Ključne riječi

Komentara 24

PP
Preodgojen_Povratnik
13:41 15.07.2021.

Pazite ovi prate nekog drugog i onda se slučajno nekakvi kokošari uhvate u mrežu. Je li si možete zamisliti koliko je onda takvih po HR uredima?

Avatar Golum
Golum
13:28 15.07.2021.

Koliko nisko moras pasti da za 500kn ides muckati.

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
14:04 15.07.2021.

hahaha dragi moji prijatelji, svi, ama baš svi koji rade kao službenici u kojekakvim uredima, podložni su korupciji. S V I ! Ova država nikada neće biti normalna niti pravedna, nema šanse kolega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije