Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klizište u Zagorju

Zemlja potpuno blokirala cestu, ne prolaze ni pješaci

Višnjica Lepoglava (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
08.03.2013.
u 13:50

Zbog topljenja snijega noćas se na cestu Žarovnica – Višnjica kod Lepoglave odronilo više tisuća kubika zemlje te je ona sada potpuno neprohodna

Zbog topljenja snijega noćas se na cestu Žarovnica – Višnjica kod Lepoglave odronilo više tisuća kubika zemlje te je ona sada potpuno neprohodna.

Na internetskim stranicama grada Lepoglave napisali su da se klizište pokrenulo sinoć zbog ubrzanog otapanja velikih količina snijega i nastajanja podzemnih voda.

Klizište je još uvijek aktivno, a traži se rješenje za prolazak čak 1500 stanovnika koji se služe tom županijskom cestom. 

– Najmanji je problem ukloniti zemlju s ceste, treba naći rješenje kako zaustaviti klizište – kazao je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić te je dodao kako će krenuti u izradu opsežnijeg plana sanacije.

Cestom u ovom trenutku ne mogu prolaziti ni vozila, a ni pješaci pa se mole vozači da prometuju obilazno kroz Bednju.

>>Klizište je vinsku cestu pretvorilo u pravu 'cestu smrti'

>>Župan Kožić proglasio elementarnu nepogodu

Komentara 2

KO
Kora
17:38 08.03.2013.

Zbog otapanja snijega? Pa kak to? Kaj se snjeg nije otapal i prošlu let i još dost zimi? Kak sad najemput?

YO
yocko
15:29 08.03.2013.

I zemlja se počela buniti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije