Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mrzlo Polje

Klizište je vinsku cestu pretvorilo u pravu 'cestu smrti'

'kliziste3_mlm_zag_070313'
Foto: ''
1/3
08.03.2013.
u 12:00

Franjo Škalec: Uz cestu živi 30-ak domaćinstava, ako netko ide noću, nema šanse da ne završi u provaliji

Već tri godine traju nastojanja mještana Mrzlog Polja, Dubrovčana, Požarkovca i Polica da im se sanira klizište na dva kilometra dugoj cesti koja spaja spomenuta naselja. Prije nekoliko dana otapanjem snijega klizište se ponovo aktiviralo. Franjo Škalec, vlasnik seoskog turizma \"Škalec breg\" koje se nalazi tik uz klizište, kaže da se jako boji da bi netko ovdje mogao i stradati.

Tko je nadležan?

- Klizište se aktiviralo još prije nekoliko dana, no do danas nitko nije došao da označi opasnost na cesti. Uz cestu živi i 30-ak domaćinstava, ljudi idu na posao i prava je sreća što još nitko nije nastradao. Netko tko bi slučajno prošao ovdje noću, a da ne zna da je tu klizište, nema šanse da se autom ne otkotrlja u provaliju. Ne znam tko je za to zadužen, ali trakom i znakovima trebala bi se obilježiti cesta da ovdje ne bi morali brojiti i mrtve - rekao je Škalec. On je još prije dvije godine peticijom prikupio 23 potpisa mještana da bi se nešto poduzelo, poslao ih na adrese Općine i Županije, no do danas je napravljena tek studija sanacije za koju je Županija platila 24 tisuće kuna. No, od nje danas mještani nemaju velike koristi.

Zagorski dožupan za gospodarstvo Anđelko Ferek Jambrek kaže da nakon što je izrađena studija sanacije, sada mora reagirati i Općina koja bi trebala pokrenuti cijeli projekt, jer ovdje se radi o općinskoj vinskoj cesti, a ne županijskoj, a oni su im spremni dati do 50 tisuća kuna. Isto tako Općina bi trebala trakama obilježiti i opasnosti.

Poduzmite nešto!

No, načelnik Velikog Trgovišća Zdravko Vutmej kaže kako oni na svom području imaju šest klizišta, ali brigu nad ovom cestom preuzele je Županija, pa bi se ona trebala brinuti i sanirati klizište. A dok se oni prepucavaju, mještani apeliraju da netko ipak nešto poduzme da se ne dogodi najgore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije