Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Zemlja koja kroz blato provlači znanstvenika poput Đikića ni sama ne može bolje proći

Općepoznata je izreka da onaj narod koji ne poznaje i ne cijeni svoju povijest ne može imati nikakvu budućnost.

Komentari 75

DU
Deleted user
23:20 21.02.2017.

Možete li jadnije, dno hrvatskog novinarstva.

VL
SP
Spezispezi
23:13 21.02.2017.

Nedavno pročitah da je Đikić otišao, a ono ispade da je tek došao. Viri iz svakog portala i medija. Koje li zablude...

VL
MM
mali mate56
23:24 21.02.2017.

Otišao je on na vrijeme u vrijeme najžešće srpske agresije na Hrvatsku.

VL
AM
AMD------------------------
02:00 22.02.2017.

odlazak velikoga covjeka-marka veselice-je bitan,

VL
IV
Ivana2016
23:45 21.02.2017.

Pa mi ne možemo zadržati mlade ljude i dati im prosječnu plaću a kamoli znanstvenike kojeg plaćaju više tisuća eura mjesečno

VL
AM
AMD------------------------
00:21 22.02.2017.

putujuce se ne zaustavlja. tko koga kroz blato provlaci ? od kada je vrhunska znanost galama,buka ,rusvaj?

VL
DU
Deleted user
00:42 22.02.2017.

Snake oil salesmana tipa Đikić i Radman ima pun kufer u tom "vašem" zapadu. Jedan se očito profesionalno bavi politikom, drugi se bavi magičnim pilulama, dok se vi bavite sa žutim novinarstvom.

VL
MO
matK.O.
04:41 22.02.2017.

ja mislim da se taj Đikić prozivanjem planira prezentirati javnosti i da će se ubrzo politički aktivirati.

VL
KA
Karloho
23:28 21.02.2017.

Ovo je treći put da Đikić odlazi iz Hrvatske.Nije jasno zašto i kad se vraća.Izgleda da ga ipak vise zanima politika,pa bi mogao ,ako je to dopušteno u Njemačkoj kadrovirati...

VL
SC
Schlosser
23:42 21.02.2017.

Pa on se nikada nije niti vratio.On je svjetski znanstvenik i HR je za njega premala te on iz tih razloga zivi i radi u Njemackoj a i u SAD.Koristiti ovu situaciju da bi se napadalo nekoga zato sto je netko otisao a taj netko nije se nikada za stalno niti vratio,je krajnje bezobrazno i nekorektno.Od nasih novinara,prodanih dusa,covjek moze svasta ocekivati.

VL
MA
maki57
06:48 22.02.2017.

Steta sto i tebe i onih 4000 potpisnika peticije nije poveo sa sobom

VL
DU
Deleted user
23:11 21.02.2017.

Svakom se može pronaći neka "fusnota", jer nema bezgrješnih. Stvar je samo u upornosti "istraživača".

VL
RU
ruhige
04:57 22.02.2017.

Vuče on sebe kroz blato a i Hrvatsku

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:26 22.02.2017.

autor teksta, tj. pamfleta, nam nije ništa rekao o ipak važnoj i teškoj optužbi. đikić znači nije položio taj test u americi! jel to ovaj tekst dokazuje? što se autor nije potrudio saznati dal je ili nije đikić to položio,io, i onda bi mogao nastaviti sa napadima na barišića i ostatak zemlje. đikić se nikad nije ni vratio doma, pa ne razumijem kako bi on to mogao otići van... da bi otišao, prvo mora doći. i obratno. gdje je đikić inače? u njemačkoj. on je u hrvatskoj bio gostujući profesor. i točka o tom, kako se zove, đikiću. više je političar nego znanstvenik. nek se kandidira za gradonačelnika splita, pa da vidimo potporu javnosti. aha, on nije prijavljen u hrvatskoj... šteta.... i još je, kaže, otišao van, napustio hrvatsku. joj, dali su mu neki novac vani, na nekom institutu? pa tako neka veli, novac je bitan, a ovo je sve dim iza kojeg je lakše otići, i druge okriviti.

VL
MR
MrkiMedo
06:46 22.02.2017.

Novinar zaboravlja da je u povijesti bilo mnogo vrlo velikih znanstvenika, ali po karakteru, ljudskim osobinama ili po stavljanju svog ega u centar svijeta, vrlo malenih ljudi. Svaka slicnost sa u clanku spomenutim osobama je slucajna.

VL
SA
samograd
09:42 22.02.2017.

Što reći za hrvatske branitelje koji se provlače po blatu od 2000-te , to je naša tragedija i što se krade gdje se stigne pa je 200 000 Hrvata otišlo vani tražiti kruh ,ne bojim se za Đikića snaći ćee se on . Da je Đikić stao u obranu npr Hasanbegovića nebi on bio svakodnevno po vijestima ko prognoza vremena . Živo me zanima što svi ti koji dižu Đikića u nebesea znaju o njegovom znanstvenom radu i koje koristi je Hrvatska imala od tog???

VL
ZL
zlocinackaplatforma112
08:08 22.02.2017.

Od kud se pak ovaj pisac panegirika drugu đikiću dovukao? Od kud liku pravo za...."Zemlja koja kroz blato provlači znanstvenika poput Đikića, ni sama ne može bolje proći". Drug Đikić kako jednom reče naš najpoznatiji ex premijer Sanader, ne znana bili piškio ili kakio, naime kad je ušao u kolo lijevoliberalnih fašista i upustio se u pljuvanje i blaćenje ministra hrvatske vlade onda je morao biti svjestan da će upuštajući se u političke spletke i sam biti na meti ali ne, drug đikuć proziva premijera i zahtjeva, pazite, zahtjeva da ga se ne spominje u političkom kontekstu u hrvatskom saboru. Tko je taj lik koji je se ponaša po staroj latinskoj izreci Quod licet Iovi, non licet bovi. Pisac ovog teksta kaže da je drug đikić svijetska veličina, ma vidi vraga, može li spomenuti drug navesti kakvu konkretnu korist ima ova država i još više, ovaj narod od te svijetske veličine? Misliš li da je drug đikić mnogo vrijedniji od npr. Ljube iz Siska, Modrića, Rakitića, Šarića, Ivaniševića, Pavune, Keruma i njegove seke, kumice Štefe s Dolca ili bilo koga drugoga...ako misliš da jeste onda objasni poradi čega je taj lik važniji, vrijedniji ili zaslužniji od bilo koga ponaosob od nabrojanih onda to argumentirano navedi. Inače koliko sam mogao popratiti sva ta zbivanja oko mučkih napada na g. Barišića, nitko nikada nije dovodio u pitanje znasnstveni rad druga đikića ali ako nitko i nije ja ću sad, dovoditi u pitanje njegov moral, uopće njegove ljudske kvalitete. On je poradi svega zavrijedio da ga se upamti kao moralno bezvrijednu osobu koju niti miljun znanstvenih radova niti postignuća ne može amnestirati od njegove sitnosti.

VL
TW
TWITOIST
07:08 22.02.2017.

Svaka cast Ivi Mariji Tolic kod nje se vide konkretni rezultati ,suti i radi ,njoj nije potrebna paznja medija , koji ce o njoj pisati a da ni sami ne razume ono o cemu pisu,ko pravi domoljub vraitila se u svoju domovinu i ne stavlja svadju medju svoje sunarodnjake.Kod nje nema'' mnogo vike ni o ko sta''

VL
Avatar navijač
navijač
08:02 22.02.2017.

A ni znanstvenik koji nevoli državu na koju se poziva ( namjerno nekažem svoju); takođe nemože dobro proći kao ni takvi novinari. SDP plagijatori imnisu smetali. Samo śto dalje od Hrvatske.

VL
Avatar BraBar
BraBar
08:23 22.02.2017.

Znanstvenik i novinar koji kroz blato provlače domovinu poput Đikića i Markasa, ni sami ne mogu bolje proći. Obojici na sramotu!

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.