Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi detalji

Željko Komšić došao u Zagreb, otkriveno s kim je bio na ručku

Željko Komšić
STRINGER/REUTERS/PIXSELL
06.11.2018.
u 21:58

"Točno je da su se susreli Stjepan Mesić i Željko Komšić. To je bio neformalan susret koji je kratko trajao"

Novoizabrani hrvatski član BiH Predsjedništva Željko Komšić danas je boravio u službenom posjetu Zagrebu u misiji popravljanja odnosa, otkrio je danas glavni tajnik njegove stranke Demokratske fronte (DF) Zlatko Miletić. No na čiji je poziv Komšić došao, s kime se sastao i kakav je to službeni posjet kad Komšić još nije inauguriran, držali su tajnim veći dio dana, sve dok Komšić nije viđen kako u jednom zagrebačkom hotelu ruča s bivšim predsjednikom Stjepanom Mesićem.

- Točno je da su se susreli Stjepan Mesić i Željko Komšić. To je bio neformalan susret koji je kratko trajao. Dugo se nisu sreli, pa su se odlučili vidjeti i porazgovarati - potvrdila je za bosanskohercegovačke medije Mirjana Pavoković, Mesićeva dugogodišnja suradnica.

U Hrvatskoj danas nitko iz vrha vlasti nije znao za Komšićev dolazak. Iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova kazali su da nemaju nikakvih informacija o tome da je Komšić u Zagrebu, a za dolazak nisu znali ni na Pantovčaku.

Osim predsjednice, u Zagrebu danas i nije bilo nikoga iz državnog vrha – premijer je bio u Kini, predsjednik Sabora Gordan Jandroković u Dubrovniku, gdje je bila i ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović-Burić. Iz veleposlanstva BiH poručili su da Komšić nikako ne može odraditi službeni susret jer još nije inauguriran na funkciju.

Komšić je danas pozvao predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i premijera Andreja Plenkovića da nakon uspostave novog saziva Predsjedništva BiH dođu u službeni posjet kako bi ih upozorio da bi provedba presude Ustavnog suda BiH u slučaju Ljubić, kojom bi se zabranio izbor izaslanika iz svake županije u nacionalno koncipirani Dom naroda, vodilo kršenju presude Europskog suda za ljudska prava. Naveo je više primjera u kojima je RH na sjednicama europskih institucija poduprla provedbu presuda Suda za ljudska prava.

Komšić je izabran za hrvatskoga člana BiH Predsjedništva dominantno glasovima Bošnjaka zbog čega su oštro reagirale institucije i stranke Hrvata u BiH, kao i političari u Hrvatskoj.

Pogledajte video: Što o Pupovcu kažu ljudi iz njegova rodnog sela

Ključne riječi

Komentara 300

DI
dirižabl
13:43 06.11.2018.

Možda Stipi Mesiću da zajedno miniraju Pelješki most ili razmjene mišljenja o Jasenovcu

SX
sudbina x
13:55 06.11.2018.

Teraj smrada izdajničkog čim dalje od Hrvatske...

HD
HDZSDP
13:40 06.11.2018.

Teraj ga van! Taj ne predstavlja hrvate u BiH. Bit će da je doš'o razgledat džamiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije