Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Jovanović:

'Hrvatska treba novi međustranački i nadstranački konsenzus'

Željko Jovanović
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
16.08.2017.
u 13:29

- Buljan Culej je izabrana na mjesto voditeljice Ekspertne radne skupine mimo natječajnih pravila, tvrdi SDP-ovac

Na temu obrazovanja i Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije te kurikularne reforme javio nam se bivši ministar Željko Jovanović (SDP).

- Analiza MZO potvrđuje sve što su na ovu temu govorile civilne udruga poput GOOD Inicijative ili na  sve što smo mjesecima Sabina Glasovac, Domagoj Hajduković, Bojan Glavašević i ja ukazivali kroz naše rasprave i zastupnička pitanja u Hrvatskom saboru, rekao je Željko Jovanović.

- Dakle, ponovimo - Buljan Culej je izabrana na mjesto voditeljice Ekspertne radne skupine mimo natječajnih pravila, dio izabranih članova ERS izabran je iako ne zadovoljava postavljenim kriterijima, Dijana Vican opasno ugrožava provedbu Strategije, grubo krši pravila i procedure, interesno pogoduje maloj grupi klijentelista i uimeobiteljskih konzervativaca, te nanosi nepopravljivu štetu i za Strategiju i za kurikularnu reformu i za obrazovanje u cjelini, kazao je Jovanović.

Jovanović smatra da je odgovornost na ministrici Divjak i očekuje da će smijeniti Buljan Culej.

- Svako daljnje odugovlačenje sad je odgovornost ministrice Divjak, pa očekujem da bez odgode  smijeni Buljan Culej i odmah ponovi natječaj za ERS koja će oblikovati kvalitetnu CKR. Jednako tako ne postoji ni jedan razlog da Dijana Vican ostane na čelu Posebnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, jer svojim postupcima radi direktno na štetu i Strategije i kurikularne reforme, a bahata podrška Plenkovića koji napada izvor informacija, a ne osuđuje netransparentnost i neodgovornost Vican ukazuje na diktatorske manire aktualnog premijera, rekao je Jovanović.

'Ne sluti na dobro'

Jovanović poziva na konsenzus.

- Jedino rješenje je da sve parlamentarne stranke zajedno ostvare novi nacionalni konsenzus i bez stranačkih prepucavanja osiguraju bolje obrazovanje za bolju Hrvatsku. Hrvatska treba nadstranački konsenzus za provedbu strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, svako daljnje odgađanje je katastrofalno, pa ovim putem predlažem i pozivam  ministricu Divjak da hitno inicira sastanak predstavnika svih parlamentarnih stranaka na kojem bi se donijeli zaključci koji bi osigurali neometanu provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, te nastavak rada na kurikularnoj reformi bez podmetanja klipova raznih umreženih klijentelističkih i marginalnih skupina i pojedinaca. Nakon konsenzusa za Europu za budućnost Hrvatske treba nam novi nacionalni konsenzus za obrazovanje, zaključio je Željko Jovanović.

Komentara 27

JA
Jania
13:50 16.08.2017.

A kakva su bila pravila za Jokića i njegovu kliku? Dovoljan je bio Milanovićev dekret. Ovaj Jovanović je stvarno besraman i nikako da shvati da je poražen.

DU
Deleted user
13:57 16.08.2017.

Ne vjerujem ovim mentalnim komunistima ni jedno slovo....

MI
midea
14:21 16.08.2017.

Jovanoviću ne ka kaj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije