Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI U STRANCI

Jovanović apelira na dostojanstvenu kampanju: SDP se nepovratno slabi

Željko Jovanović
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
14.03.2016.
u 19:05

"Kome jedino pomažu takvom nedostojanstvenom kampanjom, zna se!"

SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović danas je uputio apel za dostojanstvenu kampanju na unutarstranačkim izborima u SDP-u u kojemu je ocijenio da je kampanja dosad krajnje neprimjereno vođena te prozvao ljude iz kruga Zlatka Komadine, protukandidata sadašnjem šefu stranke Zoranu Milanoviću

Apel dolazi nakon što je neugodna prepiska zagrebačkih SDP-ovaca izašla u javnost, nakon što je u medije iscurio videouradak u kojem se najbliže Komadinine suradnike prikazuje kao životinje te nakon što je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar Milanovića usporedio s nacističkim propagandistom Josephom Goebbelsom.

Jovanović kaže da se objavljivanjem tuđih privatnih razgovora ruši ugled sudionika tog razgovora, ali i SDP-a u cjelini, te da se stranka na taj način nepovratno slabi.

– Istovremeno, dok traje „zgražavanje“ nad nepristojnim stranačkim kolegama i njihovim lošim šalama u jednom zatvorenom privatnom krugu, daju se medijski intervjui u kojima se predsjednika SDP-a i bivšeg premijera Zorana Milanovića uspoređuje s nacističkim zločincem Goebbelsom. Na to nema reakcije iz „establišmenta okupljenog oko aktualnog potpredsjednika Zlatka Komadine“, jednako kao ni na mnogobrojne uvrede i omalovažavanje svih kolegica i kolega koje podržavaju Zorana Milanovića izrečene u raznim grupama na društvenim mrežama, ali i na unutarstranačkim sastancima.  Ti „lažni dušobrižnici“, izgleda, nisu svjesni da ovakvim ispadima ne štete samo SDP-u, ne štete samo kandidatu Zoranu Milanoviću nego istovremeno odmažu i kandidatu kojeg oni podržavaju  – Zlatku Komadini. Kome jedino pomažu takvom nedostojanstvenom kampanjom, zna se! – piše Jovanović u apelu. 

Dodaje kako nije tajna da podržava Milanovića, ali da nikada nije vrijeđao tim Zlatka Komadine, s kojim, kaže, osobno gradi SDP u Rijeci i županiji već 25 godina.

– U trenutku dok HDZ preuzima medije, preuzima represivni aparat i započinje svoj totalitaristički pohod po Hrvatskoj, dok se fašizam sve otvorenije valja hrvatskom političkom scenom, dio kolega okupljen oko Zlatka Komadine, prvenstveno iz kruga oko Davora Bernardića, Rajka Ostojića i Ive Baldasara, ne udaraju na HDZ i ekstremnu desnicu, nego upravo na onog tko im se nikad nije bojao suprotstaviti – na Zorana Milanovića. U čijem je sve to interesu, prosudite sami. U SDP-ovu sigurno nije – poručio je Jovanović.

>> U SDP-u vrije. Za vrijeđanja i omalovažavanja više se ne biraju ni načini ni kanali

Komentara 38

BK
branko-kockica
19:12 14.03.2016.

Ajmo, kad se već SDP-ovci međusobno imenuju životinjama i to smatraju normalnim političkim govorom, koja bi životinja bio ugroženi Željko Žikica Jovanović zvan Kundak? Meni paše pavijan.

Avatar Izdajnik
Izdajnik
19:11 14.03.2016.

Pa taj treba vodit sdp.. Mislim da zna pisati.. Il griješim.. Javan jovan k k ono...

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
19:27 14.03.2016.

Gle jovanovica misli da je nekom bitan nek se sjeti kaj je lajal on i njegvi a jedino kaj im preostaje je da se spoje sa 365 partijom tu imaju dosta pristalica koji sami neznaju kam pripadaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije