Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi propisi u rimu

Želite pojesti sendvič na Španjolskim stubama? Ne može!

španjolske stepenice, španjolske stube (1)
Vanja Moskaljov
23.10.2012.
u 22:46

Rimska je uprava odlučila zabraniti konzumaciju hrane i pića na gradskim znamenitostima

Rimske vlasti ovog su mjeseca odlučile zabraniti konzumiranje jela i pića na znamenitostima poput Španjolskih stuba i Koloseja, piše NY Times. Odluka ima podršku dijela građana jer tisuće turista koje se slijevaju u grad ostavljaju svog traga na brojnim znamenitim građevinama Rima. Odlukom su ipak nešto manje zadovoljni strani turisti koji, često neinformirani o najnovijim aktima gradskih vlasti, moraju platiti nemale kazne zbog predaha uz sendviče ili sladoled. Najveća kazna iznosi čak 500 eura.

- Rim treba biti zaštićen, a njegova ljepota poštivana - tvrdi Antonio Gazzellone, član gradskog vijeća zadužen za turizam. Objašnjava kako neki turisti idu tako daleko da na znamenitim mjestima postavljaju i ipmrovizirane postelje pa ističe kako će njihovo uklanjanje spomenicima vratiti pristojnost.

Nisu samo turisti na udaru novih propisa. Među njima se našao i prodavač Massimo koji je svoju užinu htio pojesti na Španjolskim stubama, no u tome ga je spriječila policajka.

- Čini mi se da gradska policija ima važnijeg posla od ljudi koji jedu sendviče - smatra Massimo.

Komentara 2

DU
Deleted user
23:49 23.10.2012.

Da je Hrvatska uvela tako strog režim prema turistima, npr. u Dubrovniku, izbacili bi nas iz EU pristupnog puta uz prigodan set pogrda kako se poigravamo s ljudskim pravima...

I4
IQ 40
08:37 24.10.2012.

Mislis na stari grad - u Dubrovniku imas 3 - 4 velika i 30-tak malih picerija, restorana, kafeterija, Gradska kavana, a sendvic mozes pojesti jedino izvan zidina na malom pristanistu gdje "mirise" benzin od vapora i nesto trulo od ... Na Piazza di Spagnola i Colosseum nemate nista, niti mineralne vode, pa SVI nesto nose u ruksacima. Podrzavam odluku (iako moj suport je simbolicki)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije