Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodatni troškovi
Povratak na članak

Želite da vaše dijete ima standardizirane ispite? To stoji 22 kune

Mnogi profesori tvrde da je glavni razlog zbog kojeg se odlučuju na “gotove” ispite kako bi prema svim učenicima bili jednaki

Komentari 1

MI
milecar12
20:50 19.09.2017.

Vidi ti to, roditelje smeta što standardizirani ispiti pokazuju sliku lijenosti profesora (standardizirane ispite sastavljaju profesori, a onda se agencija dogovori što može a što ne), a djeca ih biraju jer ne žele personalizirane ispite profesora koji mogu biti teži.Čini mi se da roditelji nemaju pojma što im djeca žele, ni obratno, ali važno je da bi svi što veću ocjenu u imenik. Problem je u tome što nam je obrazovanje toliko fragmentirano da pravi standardizirani ispit, koji daje šansu za kvantizaciju onih najboljih je najvjerojatnije apsolutno nemilosrdan prema prosječnoj populaciji, pa na kraju standardiziran ispit bude slična sramota kao i državna matura, gdje oni iz bolih škola, po mogućnosti iz Zagreba imaju daleko veću šansu nego ljudi iz rubnih dijelova države, neki put čak i ako ti već hendikepirani učenici uzmu i instrukcije.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.