Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIJESNE POSTROJBE
Povratak na članak

'Želimo vikendima i praznicima držati stražu pred Saborom'

Onima koji bi se učlanili, a prvo pitaju koliko će novca dobiti nije mjesto među nama, kaže Bekafigo

Komentari 7

DU
Deleted user
05:37 09.04.2015.

To bi svakako bilo dobrodošlo u svjetlu turističke renesanse Zagreba, ali bojim se da neće proći jer sve što je dobrovoljno, s naglaskom na očuvanju hrv. tradicijskih vrednota i identiteta će dobiti crveno svjetlo od sadašnje Vlade Hrvatske, koja je to samo po nazivu - a kakav joj je sastav i rezultati koje polučila, e to ćemo drugom prigodom. Ljudi voljni, turisti bi vjerojatno to dočekali s velikim odobravanjem - ali ništa od toga, u konačnici... Nažalost!

VL
RA
raikonen
07:48 09.04.2015.

a ja nek plaćam,hvatajte se lopate

VL
Avatar Getrib
Getrib
00:05 09.04.2015.

Neka se ovi kršni momci uhvate korisnog posla a ceremonije ostave za bolje dane. Hrvatska ima tisuće hektara neobrađene poljoprivredne zemlje.

VL
VE
vezana
11:17 11.04.2015.

Netko nema šta za jesti, a drugi bi se šepurio u povjesnoj uniformi i čuvao "šta?" -te zarađivao plaću na šeprovskom poslu?!?!?. Ništa nije badava...nemože! Kako je bilo u jednom komentaru-primite se lopata i delat, kakav turizam, nismo mi toliko bogati da to platimo a neradnika fala Bogu imamo više nego umirovljenika.

VL
IV
ivica3213
13:39 09.04.2015.

Savez povijesnih postrojbi Hrvatske vojske ne postoji od 2001. godine, od tada do danas radi protuzakonito . Savez je trenutno u jako velikim problemima, ove godine nije u Požegi održana Skupština saveza jer je došlo do verbalnog sukoba udruga koje žele vidjeti papire i blagajnu Saveza te na drugoj strani predsjednik i još par članova koji to nikome ne daju na uvid. Na stranicama Ministarstva uprave RH možete vidjeti registar udruga i sami se uvjeriti da od 2001. godine savez ne funkcionira, zahvaljujući jednoj osobi. Ta ista osoba je Društvo Sv. Grgur razorila i imovinu udruge protuzakonito prisvojila na vlastita imena, sve vidljivo u gruntovnici kat. čest. 5675/1 Požega . Nadalje su napravili troškove udruge koje netko treba podmiriti, tada su osnovali novu udrugu upravo sa sjedištem na njegovu osobnu kuću a neplaćene račune ostavili staroj udruzi. Evo samo da se zna kako to funkcionira. Predsjednik saveza je osoba koja je na svojoj odori nosila odlikovanja iz Domovinskog rata iako nikada nije niti dana bila u Domovinskom ratu a isto tako nije Hrvatski branitelj. Takva osoba vodi Savez povijesnih postrojbi koji odavno ne postoji. Zapovijedi predsjednik Saveza izdaje po JNA sistemu što smo se svi mogli uvjeriti ove godine u Požegi, gospodin Brozović iz Ogulina priča u svoje osobno ime, ne u ime drugih postrojbi, jer nas ostale nitko ništa nije pitao, ovo ako bi se i ostvarilo mora netko snositi trošak, to je bar svima jasno. Eto tako to ispada kada članice saveza nitko ništa ne pita a pojedinci iznose svoja osobna mišljenja u ime svih.

VL
JA
Jania
09:08 09.04.2015.

Hvale vrijedna inicijativa! Počasnu stražu bi sigurno rado obilazili i turisti i građani Zagreba. A zanimljivo da je Počasna bojna ukinuta 2000. godine. Kome i zašto je toliko smetala hrvatska tradicija? Odgovor: Nešto tako nemaju i nikad nisu imali u bivšoj "regiji", pa idemo onda i mi svoje izbrisati...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.