Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAGIRANJA

Želimo proći gradom i pokazati se

28.06.2002.
u 00:00

Potaknut reagiranjima o gay paradi u "Večernjem listu" nisam mogao a da i sam ne reagiram. Prvo se moram osvrnuti na "normalnu" gospođu koja se obratila tekstom "Hoće li i nudisti gradom šetati goli?", ma što god to značilo. Draga gospođo, ne vidim u čemu je Vaš problem? Proganjamo li Vas, potkradamo li Vas, nanosimo li Vam bilo kakvo zlo? Mi ne želimo paradirati našom metropolom, mi samo želimo proći gradom i pokazati se da postojimo, upozoriti na probleme kojih imamo napretek, uz one koji tište većinu građana ove države. Nama jesu prava ugrožena, jer ih nemamo, iako Vi mislite da nisu. Poreze plaćamo kao i ostatak građana, od kojih se dio izdvaja za policiju, pa imamo pravo tražiti da nas brane.

Kažete da nismo diskriminirani, zato što se seksualno opredjeljenje ne upisuje pri popunjavanju upitnika za posao. Zapitate li se gospođo što bi bilo da se na poslu dozna da sam ja ili bilo tko drugi homoseksualac? Koliko bismo dugo ostali na tom poslu i koja bismo maltretiranja doživjeli od svojih kolega?

I, gospođo, da Vas pitam još nešto. Vozio sam se noćnim tramvajem, linija 31, kad su dva, pretpostavljam normalna dečka izišla na stanici u Trnju i iz čista mira uzeli kamenje s pruge i razbili stražnje staklo na tramvaju. To je u redu, normalno? Normalno je i kada se događaju mafijaški obračuni po gradu, kada se normalni dečki zoljama gađaju u centru grada? U redu je kada neurozni djed puškom brani i svog unuka u školi punoj djece? Ili kada normalni muž u normalnom braku svoju ženu zaveže za šljivu u dvorištu pa joj motkom usađuje vrijednosti braka?

Sve se češće maltretiraju i zlostavljaju djeca, a i sve se češće otkriva da se to dugo vremena i dosta često prakticira u uporištu morala i moralnih vrijednosti - Crkvi. Vi, gospođo, brkate pojmove. Malu djecu, mušku ili žensku, zlostavljaju pedofili, a ne homoseksualci. To je bitna razlika. Često se događa da tu djecu seksualno iskorištavaju normalni roditelji koji nemaju homoseksualnih sklonosti. No, mi smo Vama ionako svi isti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije