Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURAN U UKRAJINSKU POBJEDU

Zelenski o pobuni Wagnera: 'Svijet je vidio da šefovi Rusije ne kontroliraju ništa. Potpuni kaos'

Zelenskiy addresses European Parliament in Brussels
Foto: DAINA LE LARDIC/EU 2023/REUTERS
1/11
Autori: Dora Taslak, Hina
24.06.2023.
u 21:10

"Čovjek iz Kremlja se očito jako boji i vjerojatno se negdje skriva. Siguran sam da više nije u Moskvi. On zna čega se boji jer je sam stvorio tu prijetnju", kazao je Volodimir Zelenski

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski komentirao je današnje napetosti u Rusiji. Naime, Jevgenij Prigožin, šef ruske plaćeničke skupine Wagner, rekao da se želi osvetiti vojnom vrhu i "vratiti pravdu". Ruski predsjednik Vladimir Putin nakon toga je obećao da će slomiti oružanu pobunu. Nekoliko sati kasnije, Prigožin je naredio Wagnerovcima da se okrenu i vrate u svoje baze kako bi se izbjeglo krvoproliće.

Zelenski se oglasio prije nego što je ured bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka objavio kako je Prigožin pristao na deeskalaciju situacije i zaustavljanje svojih boraca u Rusiji.

VEZANI ČLANCI:

"Danas je svijet vidio da šefovi Rusije ne kontroliraju ništa. Baš ništa. Potpuni kaos. I to se događa na ruskom teritoriju koji je u potpunosti nakrcan oružjem", naveo je Zelenski te ustvrdio kako se svijet ne treba bojati. 

"Znamo što nas štiti. Samo naše jedinstvo. Ukrajina će sigurno moći zaštititi Europu od bilo kakvih ruskih snaga, nije važno tko njima zapovijeda. Mi ćemo štititi. Sigurnost istočnog krila Europe ovisi samo o našoj obrani", poručio je. 

"Čovjek iz Kremlja se očito jako boji i vjerojatno se negdje skriva. Siguran sam da više nije u Moskvi. On zna čega se boji jer je sam stvorio tu prijetnju", kazao je te istaknuo kako će Ukrajina pobijediti u ratu. 

"Što ćemo mi, Ukrajinci? Branit ćemo svoju zemlju. Branit ćemo svoju slobodu. Nećemo šutjeti. Znamo kako pobijediti - i to će se dogoditi", ustvrdio je ukrajinski predsjednik. 

Za vrijeme napetosti u Rusiji, Ukrajinci su uspjeli napredovati duž istočnog fronta, prema ukrajinskoj vojsci. Trupe su, prenosi Sky News, ostvarile uspjehe nedaleko od istočnog grada Bahmuta. Zamjenica ministra obrane Hanna Maliar rekla je da je ofenziva pokrenuta u blizini sela koja okružuju grad. "Napredovali smo u svim tim područjima", ustvrdila je.

Ured bjeloruskog predsjednika Lukašenka, podsjetimo, objavio je da je u suglasju s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom razgovarao s Prigožinom. Prigožin je potom u glasovnoj poruci, koju je objavila njegova služba za odnose s javnošću, potvrdio kako je borcima Wagnera naredio da se vrate u svoje baze.

VEZANI ČLANCI:

"Htjeli su raspustiti vojnu tvrtku Wagner. Započeli smo marš za pravdu 23. lipnja. U 24 sata došli smo unutar 200 kilometara od Moskve. U tom razdoblju nismo prolili ni kap krvi naših boraca", rekao je Prigožin.

"Shvaćajući svu odgovornost za to što će se ruska krv proliti na jednoj od strana, okrećemo postrojbe i odlazimo u suprotnom smjeru prema terenskim logorima, prema planu”, dodao je.

>>Sve o najnovijim događanjima u Rusiji pratite OVDJE

Komentara 14

Avatar comandante
comandante
09:13 25.06.2023.

da nije bilo tebe korumpirani klaune, nebi do rata ni došlo...ali odlučio si mijenjati pelene Bidenu

Avatar Striborski
Striborski
08:36 25.06.2023.

Ponadao se Zelenski, ponadao .... kad ono ništa.

IX
ixajot
01:02 25.06.2023.

Zato Zelenski kontrolira istok Ukrajine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije