Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRNO NA GRANICI

U Hrvatsku tijekom dana nije ušao niti jedan vlak s migrantima

izbjeglice
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
24.01.2016.
u 14:33

'Prilikom postupka registracije, u obrazac se unosi i informacija o tome u koju zemlju migranti žele ići.'

U Hrvatsku danas (nedjelja) do 12 sati iz Šida nije ušao niti jedan vlak s migrantima iz ratom zahvaćenih područja Bliskog i Srednjeg istoka.

U subotu tijekom cijelog dana u našu ih je zemlju ušlo 1.394. Ako se izuzme bijeg dvije skupine migranata s brodskoga željezničkog kolodvora, koje je policija ubrzo uhvatila, u radu kampa od njegova otvorenja 3. studenog prošle godine nije bilo drugih izgreda niti problema.

Novost je što se od migranata sada traži i izjašnjavanje o njihovu željenom krajnjem odredištu. Naime, Austrija je prije nekoliko dana uvela restrikcije kod prijama izbjeglica, što je odmah izazvalo lančanu reakciju u ostalim zemljama na ruti. Tako se sada primaju samo oni migranti koji će azil tražiti u Austriji i Njemačkoj.

- Prilikom postupka registracije, u obrazac se unosi i informacija o tome u koju zemlju migranti žele ići. Međutim, svi koji k nama dolaze iz Srbije azil namjeravaju tražiti u Austriji ili Njemačkoj – kaže Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

On dodaje kako je rampa otprije spuštena za sve izbjeglice koji imaju kriminalnu prošlost i koji predstavljaju sigurnosni rizik. Bivši i novi ministar unutarnjih poslova, Ranko Ostojić i Vlaho Orepić, ovog će tjedna zajedno posjetiti brodski kamp. Za nešto više od četiri mjeseca trajanja izbjegličke krize, kroz Hrvatsku je prošlo 605 tisuća migranata.

>> Žene izbjeglice su mete napada, izrabljivanja i seksualnog uznemiravanja

Komentara 10

DM
dr_max
14:48 24.01.2016.

Zatvoriti granicu, stop islamizaciji!

ZL
zlatnirat
14:56 24.01.2016.

Gotovo je, odkad slika Karmarka na granici nitko vise ne zeli u RH. Salu na stranu vrijeme je da konacno krene zajednicka EU politika na granici GR gdje ulaze u pravu EU, koja ce se inace do ljeta raspasti ako ne krene registracija i vracanje vecine koja ne dolazi iz zaracenih podrucja. Isto je bilo pocetkom rata u RH najvise izbjeglica je bilo iz ostatka bivse drzave.

DU
Deleted user
16:06 24.01.2016.

jednostavno lazete! na mupovoj stranici stoji da je danas do 9:45h stiglo 1394 izbjeglica. zelite li namjerno hvaliti novu doimoljubnu vladu kako strogo cuva hrvatsku i europsku uniju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije