Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREOKRET U SISKU

Zelena lista okrenula leđa HDZ-u i HSP-u AS zbog spornih plakata

plakat (1)
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
1/4
26.04.2013.
u 18:45

Želimo obavijestiti javnost da Zelena lista nije sudjelovala u kreaciji navedenih plakata i letaka te da su ih lokalni aktivisti HDZ-a i HSP-a AS počeli raspačavati po Sisku na svoju ruku, priopćili su iz stranke

Zelena lista ogradila se od predizbornih plakata i letaka koje po Sisku ''raspačavaju'' dvije stranke iz koalicije za Grad Sisak te osudila njihovu uporabu u predizbornoj kampanji.

– Želimo obavijestiti javnost da Zelena lista nije sudjelovala u kreaciji navedenih plakata i letaka te da su ih lokalni aktivisti HDZ-a i HSP-a AS počeli raspačavati po Sisku na svoju ruku ne pitajući za suglasnost svoje koalicijske partnere. S ideologijom i politikom mržnje prema drugima i različitima, a pogotovo onima druge boje kože ili vjere, Zelena lista se ne slaže i ne želi imati ništa – priopćili su iz stranke te kazali da danas istupaju iz koalicije za Grad Sisak. Ujedno su od HDZ-a i HSP-a AS zatražili da povuku plakate s crnom i bijelom rukom kao i crvene letke koji prikazuju rokere kao izaslanike sotone.

– To je neprimjerena politizacija lokalne izborne kampanje u kojoj mi kao stranka zelene političke orijentacije i svjetonazora ne možemo i ne želimo sudjelovati – piše na kraju priopćenja koje su zajednički potpisale Vlasta Toth i Milan Ločar.

Nejasno je što će biti s kandidatima Zelene liste koji su se trebali naći na zajedničkoj koalicijskoj listi HDZ, HSP AS, HSS, HSLS, BUZ, SP, ZL. Tajnik Zelene liste Darko Stošić rekao je da ZL neće imati kandidate na koalicijskoj listi i da se sadašnji moraju povući.

– Inače će morati istupiti iz Zelene liste – dodao je.

>>Skandal u Sisku: Desna koalicija šokirala predizbornim plakatima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije