Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAGAO RIBE NA GRADELE

Zekanović objavio video: Jedan cipljić za Grbina, jedan za Grmoju... Kata je ostala bez ribice

Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Facebook/Hrvoje Zekanović
1/4
07.09.2022.
u 10:54

Ovo je prvi put u novijoj hrvatskoj političkoj povijesti da se okupila gotova cijela oporba bez trunke svjetonazora, ideologije i programa i to isključivo da bi kritizirali, kazao nam je nezavisni zastupnik Hrvoje Zekanović

Nezavisni zastupnik Hrvoje Zekanović odlučio se našaliti na račun svojih kolega u Saboru i njihove jučerašnje sjednice. 

Podsjetimo, gotovo cijela oporba jučer je izglasala zaključak kojim će tražiti izglasavanje nepovjerenja Vladi i premijeru, a na sjednici još nije bila Karolina Vidović Krišto.

Zekanovića također nije bilo, a istovremeno je objavio snimku kako slaže ribe na gradele. 

''Jedan cipljić za Grbina, jedan za Grmoju, jedna ribica za Ahmetovićku, jedna za gospođu Benčić, jedna za Petrova, jedna za Beljaka, jedna za Penavu. U, Kata Peović ostala bez ribice'', govorio je Zekanović na snimci. 

Javili smo se Zekanoviću koji je kazao kako je jučerašnja sjednica bila ''bez presedana''. 

- Ovo je prvi put u novijoj hrvatskoj političkoj povijesti da se okupila gotova cijela oporba bez trunke svjetonazora, ideologije i programa i to isključivo da bi kritizirali, na smiješan način. Da je ono sve bilo preveseti na engleski jezik pa plasirati na svjetske medije, ja sam siguran da bi to bila jako gledana emisija kao neki reality show - komentirao je.

- Volio bih da glasači znaju da u toj jednoj skupini sjede i Krešo Beljak, Ivan Penava, Kata Peović, Stipo Mlinarić, Nikola Grmoja, Peđa Grbin, Mirela Ahmetović... Ne vidim ništa zajedničko tim ljudima, možda i ima, ali ja nisam vidio. Pokazali su da su ljudi i politike bez svjetonazora i bez programa. Hrvatskoj treba jaka oporba koja je suvisla i zna artikulirati, ali ovo je potpuna beizdejnost i za to moram reći da mi je krivo - dodao je. 

Znači li to onda da on smatra da Vlada ne treba pasti zbog afere u Ini?

- Ja ne zelim biti Plenkovićev odvjetnik, ali je on lijepo sve argumentirao. Trebala je pasti drugi dan nakon izbora. Napomenut ću da su mnogi iz oporbe još u izbornoj noći htjeli koalirati s Plenkovicem, brojni bi htjeli i danas da ih nije potjerao iz Vlade - odgovorio je te dodao kako pritom misli na Domovinski pokret, Suvereniste...

- Sve to demagogdija. Žele se pokazati kao kritičari, ali sutra bi prišli vladajućima kad bi oni to htjeli - dodao je.

Kritizirao je i Most, za kojeg smatra kako su ''kvazi-desnica i populistička stranka koja nema ni trunke ideologije ni svjetonazora'', bez obzira na dobar rejting. 

- Ovdje se s pravom napada oko svega u Ini. Plenković je kazao da je bijesan, ja sam isto bijesan i ljut na likove koji kradu Hrvatsku. Jezim se na samu pomisao, ali nisam za dvostruke aršine, Linić se ovih dana javlja u medijima, a zbog njega je Hrvatska izgubila potencijalno nekoliko milijardi eura, ili kad govorimo ponovno o arbitraži, potrošit ćemo više novaca od ovih kriminalaca. Jadno i licemjerno, oni koji su oštetili Hrvatsku za milijarde, našli su kritizirati - zaključio je. 

>> VIDEO Ivošević tvrdi da je nasilni susjed zlostavljao svoju ženu: 'On ima problem s narkoticima, ja ga se ne bojim'

Komentara 75

SA
sasha68
13:45 07.09.2022.

upravo tako, račan i linić su oštetili hrvatsku za milijarde eura, mostovci za milijune doloara a sad se prave moralni, upireš prstom u drugog da se ne sjete tebi upirati

Avatar Bluffer
Bluffer
09:15 08.09.2022.

Pokusavam si zamisliti vladu i sabor u koaliciji sa neoliberalnokomunistickofasistickim punoglavcima umotanim u zeleni celofan,koja bi to "festa" bila a propast (koju na zalost dobar dio prizeljkuje) zagarantirana 🤫😛😜🤪😝🤑

HU
Hubrvi
11:54 07.09.2022.

Nekaj je falilo tom skupu, da bude savrsen. Trebali su poslije skupa na Jelacicu ( Pardon, za veciinu tih sudionika, jos uvijek Trg Republike!) zaplesati ruku pod ruku Grbin i Grmoja, Rada Boric i Pavlicek, Kata Peovic i Cipe i mozda Mrak Taritas i Skoro Kozaracko kolo. Jer kad se rusi, nek se i slavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije