Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što nas čeka
Povratak na članak

Ipak porez na nekretnine, ali od 2019.?

Osim Zagreba koji još čeka, ostali veći gradovi očekuju od građana da dostave tražene podatke o nekretninama

Komentari 90

DU
Deleted user
09:45 25.08.2017.

To je cista laz. Maric i Plenkovic gledaju da podvale gorku pilulu narodu sa sto manje stete za njih i za njihovu partiju. Jednom kad taj pljackaski zakon bude prihvacen is stavljen u praksu, onda ce poceti podizavati stopu porezaza do nedogleda i nitko ih nece moci sprijeciti. Narode, treba na ulice i reci im definitivno NE!!! Ljudi, shavtite da cete ostati bez imovine, hoce da platite sto ste vec platili, a kad ne budete mogli nabiti ce vam ovrhe, blokirati racune na banci i na kraju vas delozirati iz vasih kuca i stanova. Oteti ce vam vase i dati ga bankama ili Fini na prodaju. Nedajte se!!!!!!!!!!!!!!!

VL
DU
Deleted user
09:54 25.08.2017.

Naivan narod koji vjeruje politicarima koji u Hrvatskoj provode neoliberalnu agendu koja ima cilj da svi budemo razvlasteni od privatnog vlasništva i podstanari u " vlastititom " domu a to se odnosi i na to da vec polako jesmo i podstanari u vlastitoj domovini. Ako si razlasten = kontrola. I zato treba napraviti i 10 referenduma godisnje ako treba, sve dok ne dobijemo predstavnike koji ce zastupati nase a ne brussel/soros/bankari/...interese...ovi na markovom trgu osim par izuzetaka su obicni brusselski stakorčići!

VL
DU
Deleted user
09:37 25.08.2017.

Taj porez tek nakon 2 godine dobiva "dojajnu" dimenziju jer nesumnjivo, kao što smo već brončani u PDV-u u EU (tik do Danske i Švedske s 25 % PDV, Mađarska ima međustopu) i enormno visoko po porezu na rad - da ćemo i tu dosegnuti nebeske visine. A što zauzvrat? Lokalni kabadahije će kupovati Audi limuzine, službene dakako, s full opremom, navigacijom i ostalim blagodatima njem. auto industrije. Eno se već gubernator otoka Vira veseli tom porezu k o svinje nakosanim bučama. Zaključno, ovaj porez će posve ispuniti 3 holes poreznih opterećenja, dakle radili bi - može, država vam uzme blizu polovinu - s zarađenim novcem bi kupili nešto za jelo, može, ali država vam tu uzme 25 % i imali bi krov nad glavom, e i tu ste krivog uvjerenja da je to vaše -ne vi ste de iure podstanar države Hrvatske, ako ne budete plaćali porez, mrš van...

VL
MA
max
09:50 25.08.2017.

a da smanjite količinu uhljeba, lopova, općina, načelnika, župana umjesto da nama udarate nove poreze?

VL
Avatar tituš
tituš
09:49 25.08.2017.

Nisam tajkun, nisam profiter privatizacije, nisam bogati nasljednik, nisam lupež, nisam saboter, nisam dezerter, nisam političar, nisam državni službenik, nisam funkcionar, znači jedan prosječni Hrvat, koji se nakon odguljenog rata strpljivo i sa velikim odricanjem borio kako u ratu zaa život, tako u miru za svoju egzistenciju i egzistenciju moje obitelji. Dizao kredite, kupovao nekretninu, platio davanja, opet dizao nove kredite, gradio, platio dozvole i u skladu s njima sve harače, platio projektanta, platio graditelja u svemu tome PDV, čak i kaznu za nelegalna 4 kvadrata koje smo odstupili od dozvole, a radi funkcionalnosti kuće, koja se u gradnji pokazala logičnom, bez ugroze prostora ili susjeda, napravio novi dom za šesteročlanu obitelj, nikad primio potpore bilo koje vrste, dječjeg doplatka, bilo kakvog popusta i danas u zreloj dobi kada bi trebao biti miran i vraćati još 15 godina ne mali kredit, iz kojeg i ta "moja" banka plaća porez na dobit, moja država za koju sam ginuo, od mene traži još!! Je li moguće, je li to oni žele ubiti me, kad već nisam imao "sreće" biti upucan u ratu?? Za moju novu kuću predvidjeli su 40% veći porez od komunalne naknade i nimalo me ne tješi činjenica da bi netko, tko je još u socijalizmu dobio badava isti broj kvadrata, u njih nikad ništa nije uložio, osim nužnog ličenja, često niti to, sad bi plaćao upravo tih 40%manje. Ne dam! Ne može! To nije ustavna jednakost! Ovo je jedan primjer prosječnog Hrvata, ima zasigurno i težih slučajeva.

VL
Avatar siva_sova
siva_sova
09:37 25.08.2017.

"ja bi prvi bio protiv novog poreza ovo je samo spajanje tri nameta" reće marić, pa dobro onda u prvoj fazi spoji ta tri nameta ali tako da nitko ne plati ni lipu manje, ali ni više. Nakon toga reci istinu evo sad tražimo povećanje poreza, a ne ovako besramno lagati gledajući u oči...

VL
DU
Deleted user
09:49 25.08.2017.

Ma koja drzava u svijetu uvodi novi porez da bi se uzelo manje od Naroda? Nijedna. Svaki novi porez je samo da bi se oduzelo vise. Cak i PDV u Hrvatskoj je neposten i nerazmjeran naspram financijskih mogucnosti Hrvata. U zapadnim zemljama gdje su zarede vistestruko vece, PDV je u prosjeku oko 19%. Negdje i manje. A kod nas je 25%. I litra dizela nebi trabala biti u Hrvatskoj vise od 4 kune ako se usporedimo sa zapadnim zemljama. Nedajte da vas pljackaju ti mangupi i njihovi uhljebi koje su plasirali po zupanijama i ostalom drzavnom aparatu.

VL
SJ
Sve je uzalud
09:37 25.08.2017.

......................Mariću radio si kod Todorića pa si ga upropastio sad istu sudbinu čeka Hrvatsku s obziro da radiš za Hrvatsku ali ne u njenom interesu...............tko te zapošljava da nas čerečiš.....................

VL
MA
max
09:50 25.08.2017.

Kada ne bi živjeli u lopovskoj državi, porez na nekretnine bi zaista imao smisla da se smanji porez na rad. Međutim hrvatska praksa kaže da će se taj porez samo pribrojiti drugim poreznim opterećenjima rada, a novci će biti pokradeni nenamjenski (komunalni se bar mora tršiti namjenski).

VL
DO
doktorica
10:37 25.08.2017.

Dosta je bilo otimanja od vlastitog naroda,neka si političari sami hrane svoje uhljebe,a ne da ih i dalje gomilaju!Ne porezu na nekretnine!

VL
DU
Deleted user
09:53 25.08.2017.

Ovakvoj državi koja na svim razinama generira korupciju, svaki porez je premali. Možete li zamisliti koliko bi novih Kikaša bilo iznjedreno u gradu Zagrebu? A u drugim manjim sredinama? Recimo na otoku Viru? Zar ih već sad nema dovoljno. Novivi porez bi se mogao trošiti nenamjenski, a uz ovako slabe kontrole, loše državno odvjetništvo i još gore pravosuđe, možete li zamisliti kako bi to izgledalo. Jednom kad se uvede, mogao bi se npr. povećati, kao PDV koji je startao sa 18%, a završio na 25%.. Isto tako bi se mogao i prenamijeniti, recimo za potrebe središnje države ( a ova ima potrebu odblokirati Agrokor, kupiti Inu, kupiti borbene avione). Najbolji odgovor na ovo je referendum. Vladu treba prisiliti da racionalizira opću i lokalnu državu, te tvrtke koje su u vlasništvu države, a monopolisti su na tržištu. Inače, ako ne bude referendum, čeka nas puno novih poreza i puno zaduživanja.

VL
Avatar mr_Kamocemo
mr_Kamocemo
09:56 25.08.2017.

“HDZ lopovi, lopine!”, uzviknuo je Marko Starčić iz Poreča pred premijerom Plenkovićem, a samo dva sata kasnije zaradio je prekršajnu prijavu i poziv na sud.

VL
Avatar MK
MK
10:33 25.08.2017.

...Prihode zaradene kaptialom u inozemstvu drzava oporezuje sa 12%, Mirovina zaradene u inozemstvu drzava oporezuje sa 35% do 60%... Ima li to jos smisla? ...Ovaj trik sa subvencijama na kredite i porezom na Imovinu samo je nova prevara u korist Banaka kojima se od g. 2002 pogoduje.

VL
Avatar Verum
Verum
10:15 25.08.2017.

kakav narod takva vlast.ovce bleju a cobani sisaju.cobani ce sisati sve dok ovaj glupi naron ne izadje na ulice.

VL
NE
Netko92
09:43 25.08.2017.

Odgadjaj al nece ti proc

VL
TR
tratincica68
10:20 25.08.2017.

svi na ulicu i trazit referenfum jer smo najebali.ovo treba trajno zabraniti.

VL
Avatar mr_Kamocemo
mr_Kamocemo
10:01 25.08.2017.

Najveća je laž da bi taj novi porez bio protiv bogatih..... Država bogatima uvjek napravi rupe u zakonu..... Porezi služe isključivo za deranje sirotinje......... Jer sirotinja je 90% stanovništva ove države. Znači ... Harač rajo,harač!...............

VL
DU
Deleted user
10:22 25.08.2017.

Sve oni brzo pripreme za ubiranje love. Al kad treba pripremiti projekte za dobrobit gradjana, kao na primjer odvoz i zbrinjavanje otpada kako treba nije im dovoljno ni dva desetljeca. A samo treba malo politicke volje...kako navode

VL
Avatar MK
MK
09:56 25.08.2017.

....Jedini porez koji u Hrvatskoj fali je onaj Bankama na kamatu visu nego 6% od glavnice p.a. - i tu drzava treba lupiti 99% poreza Bankama! ...Sa jedne strane drzava kaktili "subvencionira" kredite za kupnju stana, a sa druge onda ipak otima porez na imovinu? ...Blago receno ovo nema smisla! ...Subvencija na "Kredite" u stvari nije podpora kupcima, nego je na kraju podpora Bankama da mogu plasirati preskupe Kredite, a sve to ce se onda na kraju opet financirati iz poreza na imovinu! ...Novotny tvrdi, bez poreza na imovinu Hrvatska gubi milijarde - istina je, Banke iz godine u godine iznose milijarde van iz Hrvatske a porez na imovinu isto su milijarde koje ce Banke iznjeti van iz Hrvatske (jer i tim novcem ce se financirati previsoke kamate kredita subvencijama koje posredno opet Bankama idu u dzep)! ...Zato: 1.) Hrvatskoj ne treba subvencija previsokih Kredita nego Kredit po mjeri covjeka 2.) Hrvatskoj ne treba porez na Imovinu, 3.) Jedino sto Hrvatskoj treba je porez od 99% na neto-kamatu kredita iznad 6% na godisnjoj razini!

VL
Avatar mr_Kamocemo
mr_Kamocemo
10:24 25.08.2017.

Kako smo samo svi sad pametni i učeni čudom se čudim što smo u takvim govnima a imamo toliku pamet.............Ista prica kao, Tudjmanova, Sanaderova,Jacina, Karamarkova, Oraskoviceva........Od 1990. do danas opljackano izmedu 78 i 120 milijarda USD..!!!.HDZ kao stranku bi trebaloo zabraniti jer to nije stranka nego korumpirana profiterska udruga koja je zbrinula na vecini radnih mjesta svoje clanove i umjetnim putem stvorila 200 bogatih obitelji , uništila sva velika poduzeca , rasprodala i opljackala državnu imovinu i zadužila u godina vladanja Hrvatskom ovu zemlju više nego što su bile sve bivše države SFRJ zadužene zajedno i tako uništila ili srozala život brojnim generacijama u ovoj državi.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.