Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju
Povratak na članak

Zdravko Marić: Nisam savršen, ali brz sam i marljiv

Iskreno, ni sam nisam siguran kako sam završio na ramenima poduzetnika Jollyja u navijačkom zanosu... Sve nas je ponijela atmosfera zbog rezultata.

Komentari 68

Avatar Toni Broo
Toni Broo
14:52 06.08.2018.

Ministar Marić šamara i nadalje ljevičare i SDP gubitnike svojim radom i stručnošću. Daleko najbolji ministar financija u povijesti naše domovine. Sav višak koji smo ostvarili u odnosu na izvornu projekciju BDPa od prošle godine, ove godine ide na dodatnoo razduživanje RH tako da će odnos duga prema BDPu pasti na 75% BDPa. Proračun za 2018. je ponovno jako konzervativan (predviđa rast od 2,8% BDP) što uzimam kao Marićev način zauzdavanja potrošačkih ambicija pojedinih ministara. Zapravo je zauzdao rastrošnost konzervativnim predviđanjem proračuna, to sve omogućava Mariću da planira i dodatno porezno rasterećuje građane. Tip je genije kako se snalazi u ovoj političkoj močvari. Prvi put u modernoj povijesti jedna od država od jadranskog do egejskog mora strateški upravlja svojim dugom. Isplaćujemo stare kredite koji su imali kamatu od 5-7% s novim kreditima od 1-3%, uz raspoređivanje dospijeća kroz niz godina tako da nam se više nikad ne ponovi 2017.g. kad je 30 milijardi kuna duga došlo na naplatu. Marić je pametan lik i zna da ono što napravi ove i sljedeće godine će odrediti hrvatski dug kroz narednih 15-20 godina. Ako uspijemo sve dugove reprogramirati na način kojim smo krenuli s ministrom Marićem očekujem sve veći godišnji postotak pada udjela duga u BDPu tako da se uopće ne bih čudio da 2020.g. kada se planira uvesti Euro hrvatski dug zapravo bude duboko unutar maastrichtskih kriterija.

VL
BR
Brontops
13:57 06.08.2018.

Onaj tko kritizira ovog covjeka nije normalan!

VL
Avatar Keep_calm
Keep_calm
14:37 06.08.2018.

Pametan mladi čovjek, i normalan i simpatičan.

VL
HR
Hrvatska
13:34 06.08.2018.

Svaka cast ministre super si tako se navija za Hrvatsku. Bravo kralju.

VL
HR
Hrvatska
13:34 06.08.2018.

Najdrazii ministar!❤️

VL
Avatar rondo
rondo
14:54 06.08.2018.

njega i neprijatelji vole, čovjek je čista pozitiva

VL
HR
Hrvatska
13:33 06.08.2018.

Jako simpatican i dobar ministar i sto je najvaznije pametan. Simpatican mi je skroz Maric. Naprijed ministre samo radi kako treba.

VL
JI
Jure i Max
14:27 06.08.2018.

Najbolji ministar od 41.g

VL
ST
stefj
14:02 06.08.2018.

Ajde, nešto znači da je ostao i bori se, ili bar tako pokušava prikazati. Vjerujem da nema njega da bi država bila još rastrošnija... On kao ministar mora nabaviti novce i upozoravati na loše stvari, a ostali ministri uglavnom troše, izbjegavaju bilo kakve reforme i traže sve više i više novaca... Pogledajte Kujundžića ili Pavića, koliko kod novaca im daš, nikada dovoljno, a to što bi mogli svoje resore drugačije organizirati i smanjiti potrošnju, to im ne pada na pamet. Tako bi i svaka babasera znala biti ministar - trošim koliko mogu i ne radim ništa da to smanjim... Marić je ostao od Oreškovićeve vlade i vjerojatno je najbolji ministar, a potezi koje radi, osmišljeni su još za Oreškovića, jako su prilagođeni Plenkoviću, pa nemaju takav efekt. Ovo zadnje je jako loš potez, povećanje izdavanja za zdravstvo opet nas je stavilo na vrh opterećenja plaća u EU (i šire), te će negativno djelovati na gospodarstvo... Vidimo da niti zadnje mjere nisu bogzna što doprinijele, tako neće niti ove. Broj zaposlenih je manji nego prošle godine, industrijska proizvodnja je manja, broj turista je manji, itd. I prošle i ove mjere više su usredotočene na punjenje proračuna, nego na rasterećenje privrede, no i Marić sam kaže - ne možemo više bez reformi. A reformi nema niti će ih biti... Ne znam, budući da se svi u vladi toliko protive reformama, možda bi Marić trebao razmisliti o ostavci. Jer uvijek će ga gledati u stilu s kim si, takav si. Drugi protežiraju uhljebe, znači i Marić isto...

VL
Avatar prahrvat
prahrvat
13:46 06.08.2018.

meni najsimpatičniji političar. imam povjerenja u njega. smatram ga stručnim i ozbiljnim u poslu, ali i jednostavnim čovjekom. trebat će nam za premijera jednog dana. uopće ne sumnjam u to. sretno

VL
OV
Ovozemaljski
16:45 06.08.2018.

Bravo Zdravko, sve radiš kako treba, ali da bi se sve to osjetilo moraju se ukljuciti i ostali ministri, ali ja ne vidim da trenutno ima netko tko ima 5% od tvojeg znanja, skromnosti i odlucnosti. Evo npr Pavić, treba skinuti 200 000 ljudi sa mirovinskog sustava i ukinuti povlastene mirovine,.Kuščević sredit zemljišne knjige i ukinut 300 nepotrebnih opčina, Kujunđić treba privatizirat 70% zdravstva, a ne još više novaca tražiti, Goran Marić treba rasprodati 70% državne imovine koja nam samo stvara trošak itd. itd. Mogao bi do sutra nabrajati. U ovoj vladi najviše vrijedite ti i Plenki, Krstičević mi je drag, a prezimenjak je također dobar,.ali mu treba vremena. Ostali nisu vrijedni spomena iako sam glasao za njih.

VL
Avatar bihi
bihi
18:48 06.08.2018.

Maric je do sada povukao bas sve poteze u korist tate..... spustio pdv poljoprivrednicima ostavio nizi pdv hoteljerima dao vece subvencije odobrio kredot hbor oprostio pdv zaustavio ovrhu tati za porez sakrio bilance od javnosti nije objavio podatke na listi sramote.

VL
DU
Deleted user
17:50 06.08.2018.

Napravio je jednu harvardsku poreznu reformu. Bolje je imati i dva ćevappa više nego ništa.

VL
Avatar PravaHrvatina
PravaHrvatina
18:35 06.08.2018.

Zdravko Marić: Nisam domoljubno savršen, ali brz sam i marljiv kada treba nešto maznuti I jamiti.

VL
SS
simpatican.simpa
15:44 06.08.2018.

Ovo je vjerovatno jedini stručan ministar financija koji kuži brojke, financije unazad 15 godina. Definitivno je da barata pojmovima, problematikom. Postavlja se samo pitanje vjerodostojnosti i iskrenosti odnosno poštenim financijama. Tko malo kuži financije zna koliko se može manipulirati, poboljšatii financijska slika tvrtke, koncerna ili države. Nikako mu ne vjerujem da nije znao o problemima u Agrokoru i tu se diskreditirao, nula bodova. Ako je portir znao za muljaže, pljačke, a on kao ministar u Oreškovićevoj vladi, a i pun prije je šutio i sada se radi blesav. To je njegovo problem, a i mnogih drugih, šute dok ne ne razotkriju, a onda se rade blesavi...vješti. učeni, drilani lažljivci, manipulatori. Jedni su školovani kao on, a drugi su po partijskoj liniji....

VL
AV
Avaz
17:38 06.08.2018.

Hdz jade = pupovac čedo

VL
BI
binki
15:39 06.08.2018.

Aj za razliku od kolinde za njega se može kazati pametan.

VL
RI
rightside
20:38 06.08.2018.

ja znam da bi ti i bolje mogao no s obzirom na to ko ti daje smjernice ,uopce se necudim,, dobro je kako je,,bar dok taj ne ode,, ili ga se otjera,,

VL
MA
MarkoMiric
16:08 07.08.2018.

PR masinerija u punom pogonu ... nazalost bacen novac .

VL
DU
Deleted user
19:55 06.08.2018.

I smiješan.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.