Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još jedna presuda

Žderiću šest mjeseci uvjetne, krivotvorio dopis veleposlanstva

'12.06.2009.,Split,Hrvatska - Zeljko Zderic,glavni direktor Konstruktora Photo: Ivana Ivanovic/Vecernji list'
'Ivana Ivanovic/Vecernji list'
30.01.2013.
u 13:28

U lipnju prošle godine nepravomoćno je osuđen s bezuvjetnim zatvorom od pola godine zbog nezakonitosti u procesu privatizacije Konstruktora

Željko Žderić, direktor \"Konstruktor-inženjeringa\" zbog krivotvorenja isprava na Općinskom sudu u Splitu osuđen je na šest mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. Krivotvorio je dopis libijskog veleposlanstva želeći dokazati kako je zbog pisanja Slobodne Dalmacije o malverzacijama u pretvorbi Konstruktora tvrtka izgubila 17,8 milijardi kuna vrijedan posao u Libiji. Zatražio je naknadu štete od 10 posto, odnosno 1,7 milijardi kuna, a kao dokaz priložio je dopis za koji je libijsko veleposlanstvo ustvrdilo kako ga nikad nije poslalo te da Konstruktor nikada nije konkurirao za sporni posao. Osim nepravomoćne uvjetne presude, koju mu je sutkinja Ankica Boban izrekla u srijedu, u lipnju prošle godine Žderić je nepravomoćno osuđen bezuvjetno na šest mjeseci zatvora, upravo zbog nezakonite privatizacije Konstruktora. Inače, početkom tjedna Nagodbeno vijeće FINE donijelo je rješenje o otvaranju postupka predstečajne nagodbe nad Konstruktorom zbog dugovanja većih od milijarde kuna. Tvrtka već mjesecima nema novca za repromaterijal, gradilišta im stoje, a radnici ne primaju plaće. U Konstruktoru radi 1121 radnik. 

>> Konstruktor u štrajku: Dajte nam plaće ili otvorite stečaj!

Komentara 2

JA
jamanuša
19:46 30.01.2013.

kako je rekao onaj poznati francuz Volter siromaštvo .je veliko bogastvo ko se njime zna koristiti ovi znaju sigurno

ZO
zof
15:54 31.01.2013.

Možda sam glup, ali ne razumijem. Ovaj lik je već bezuvjetno osuđen za jedno kazneno djelo. Ovo mu je drugo kazneno djelo i za njega mu sud daje uvjetnu kaznu. Znači li to da će onda za treće i svako daljnje kazneno djelo biti oslobođen ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije