Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdenko Križić:
Povratak na članak

Gayeve se ne smije marginalizirati. Naprotiv, mora ih se poštovati, a oni se trebaju uključiti u život Crkve

Gayevi nisu ljudi prema kojima treba imati sumnje, rezerve, kao da su oni samo teret i ništa drugo. Ne, tako ih ne gledamo!

Komentari 103

FE
felicita
07:23 16.05.2016.

"Očekivati da mi vjenčavamo u Crkvi crkvene gay brakove, crkveni nauk zasad to ne dopušta". Zasad !? Znači što? Da će se možda Bog predomisliti?

VL
Avatar FalusBonus
FalusBonus
08:57 16.05.2016.

Svoje seksualno opredjeljenje je najbolje ostaviti kod kuće iza zatvorenih vrata i svi zadovoljni

VL
MA
MarioG
08:31 16.05.2016.

Jasno da ih treba uključiti. Crkva je otvorena za sva ljudska bića. Ono čemu nema mjesta u Crkvi je gay ideologija!

VL
LU
lukivoda
07:14 16.05.2016.

kad su svi poblesavili kaj nebi i neki iz svećenstva

VL
DU
Deleted user
08:09 16.05.2016.

Od svega rečenog vi u uredništvu stavite ovakav naslov. Tipična odluka u hrvatskom novinarstvu. I onda očekujete da ne koristim ad block i da kupujem novine.

VL
DU
Deleted user
10:19 16.05.2016.

Dakle što ćemo, mijenjati Novi zavjet (o Bibliji u cjelini da ni ne govorim) da zadovoljimo norme koje društvo u aktualnom vremenu postavlja pred Crkvu? I ja sam grešnik i sramim se nekih svojih navika i djela iako njima ne nanosim nikakvu štetu drugome. No jasno o takvim stvarima čitam u Novom zavjetu da su grijeh. Znam i kakva je plaća zbog grijeha, piše tamo poprilično jasno. Trebam li se početi ponašati kao da grijeh nije grijeh ili se ipak barem pokušati izgrađivati na mentalnoj razini i moliti Boga da mi pomogne to nadići i živjeti ispravno ili barem ispravnije u odnosu na nauk? Kad će gay osoba priznati da je takvo ponašanje devijantno u odnosu na vjerski nauk? Na temelju čega smo mi kršćani poučeni? Ako ćemo u stranu bacati dijelove novozavjetnih tekstova koji prkose našim osjećajima, što će nam ostati?

VL
SC
schwertransport
08:56 16.05.2016.

Neki gay novinar bio u crkvi da se izbori ni on nezna za sto.....

VL
Avatar Pravednik80
Pravednik80
10:35 16.05.2016.

Pročitajte knjigu "Hrvatska crkva u komunizmu" od Akmadže. Tito jasno i glasno govori da treba infiltrirati svoje ljude u crkvu, kako bi na taj način imali svoje ljude, i stvorili svojevrsnu kontrolu i podjelu unutar crkve. Ako se toga sjetioo jedan masonski bravar, kako se toga ne bi sjetili ostali lobiji. Zato danas u crkvi i ima toliko pedofila, bolesnika i iskrivljenih mišljenja.

VL
BJ
Bjelovar112
09:04 16.05.2016.

Gejevi se ne bi po meni toliko trebali isticati brate budi sto hoces no sto im trebaju Parede po vecim gradovima cudo da nisu poceli paradirat i po Općinama

VL
IH
iron.hide.54966
08:34 16.05.2016.

To je jedini ispravni stav i to je za što se Crkva treba i zašto se zapravo zalaže ali nikad se neće zalagati za neka izjednačavanja i ozakonjenja nečega što je neprirodno i devijacija tko zna čega!!

VL
FU
furest
09:17 16.05.2016.

ovaj govori sto misli onaj klaun od pape , a sve je u biti crkva bez Boga ,

VL
Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
10:25 16.05.2016.

"Očekivati da mi vjenčavamo u Crkvi crkvene gay brakove, crkveni nauk zasad to ne dopušta." Skandalozno, gdje ste tog našli!? Uopće ovakvi tekstovi su smiješni, tko je marginaliziran u Crkvi, Crkva je valjda jedina institucija koja je uvijek otvorena za sve ljude bez obzira tko ono bili! Ali, protiv Božjih zapovijedi i učenja Crkve se ne može ići!

VL
GJ
g.josip2
10:47 16.05.2016.

Uzmi ti moj fratre jednu grupu gejeva pa ih vodi ko ovce da vidimo koliko će te dugo zivjeti.Crkva se izgleda počela okretati prema onima koji imaju novac a predika je uvijek kupimo za sirotinju sirotinje sve vise a vatikanskee banke krcate parama. Biskupi kupuju kade od 40.000€ .Ja vjerujem u dragog Boga i pravdu samo da vam kazem daleko ste vi odlutali od onoga sto Bog zeli.

VL
Avatar Vaclav007
Vaclav007
10:08 16.05.2016.

Svećenik je pobrkao terminologiju. "Gayevi" su sljedbenici određene ideologije, a ta ideologija je nespojiva sa kršćanskim naukom i tradicijskim vrijednostima - stoga se je sa tom ideologijom potrebno sukobljavati i debatirati - dakako ne nasilno nego u demokratskom procesu. Sa druge strane osobe koje osjećaju seksualnu privlačnost prema istom spolu su jednostavno homoseksualci. Niti su svi homoseksualci "Gayevi", a čini mi se da ni dobar dio "Gayeva" nisu homoseksualci već samo koriste Gay ideologiju u srazu za tradicijom. Homoseksualci koji ne slijede LGBT ideologiju i koji prihvaćaju vrijednosti većinske zajednice u kojoj žive i kojoj svojim radom i talentima doprinose - naravno da pripadaju svima nama. Oni su jednostavno naši - ni manje ni više vrijedni - i da, treba ih i prihvatiti i podržavati tamo gdje im je podrška potrebna. No to nipošto ne znači da treba prihvaćati LGBT ideologiju, istospolne brakove, posvajanje djece i mnoštvo sličnih novovjekih izmišljenih glupostima koje i najveći dio homoseksualaca sa gnušanjem odbacuje - jer im nisu potrebna ta "prava" i jer im strastvena raspravljanja i svađanja o tim temama najvećim dijelom samo šteti u izgrađivanju pristojnih i kvalitetnih odnosa sa većinskom zajednicom.

VL
DU
Deleted user
10:37 16.05.2016.

Izvorno značenje riječi Gay je šaren ,živopisan,veseo . Danas se ta lijepa engleska riječ isključivo (zlo) upotrebljava da zamijeni izraz "Sodomija" . Inače ,sodomija je do nedavno u svim europskim zemljama bila definisana kao bolest odnosno jedna vrsta poremećaja ličnosti.

VL
Avatar Dameanu
Dameanu
09:06 16.05.2016.

zasto se uopce mora govoriti o nekoj skupini osoba? pa svi su ljudi!

VL
DU
Deleted user
09:56 16.05.2016.

Kako poštivati ljude koji paradiraju po cesti i maltretiraju druge? Nek rade što hoće al nek nas puste na miru

VL
AL
alphazulu99
07:06 16.05.2016.

Vec su se ukljucili. Ne manjka ih medju svecenstvom.

VL
ZB
Zbegecani
10:00 16.05.2016.

I Bog lagano postaje liberalan uz Mtv, i na njega zapad utječe.

VL
Avatar plimni_val
plimni_val
12:57 16.05.2016.

Svećenik nije imao hrabrosti reći kako stvari stoje (pod uvjetom da je tekst vjerodostojan, a ne izvrtanje svećenikovih riječi). Kristovo evanđelje nije vjera po mjeri ljudskih požuda, zastranjenja, želja ili prohtjeva i ne može se prilagoditi danas homoseksualcima, sutra razvedenima, prekosutra pedofilima i tako u nedogled. "Pravila" su jasna. Od čovjeka se traži odluka, unutarnja želja za promjenom, volja i napor u tom smijeru. Drukčije ne ide. Nesavršeni su svi, tko više, tko manje. Ima onih koji svoju nesavršenost žele mijenjati pa čak i ako ne mogu, barem imaju želju jer svjesni su svojih slabosti, ali ima i onih koji svoju nesavršenost uopće ne žele mijenjati već još nadodaju, takvi su najviše zaglibili.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.