Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arbitražni sporazum

Žbogar: Sloveniji će biti vraćeno i 800 hektara na lijevoj obali Mure

samuel žbogar
PIXSELL
24.05.2010.
u 14:57

Navodeći prednosti Arbitražnog sporazuma, Žbogar je rekao da će Sloveniji biti vraćeno i 800 hektara zemljišta na lijevoj obali Mure koje je sada pod nadzorom Hrvatske.

LJUBLJANA - Slovenija je Arbitražnim sporazumom u ruke dobila veliku nagradu i sporazum koji štiti sve slovenske interese, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar dodavši da sporazum Sloveniji ponovno jamči da će imati sve što je imala 25. lipnja 1991. godine.

>>Žbogar: Hrvatska ulazi u EU bez obzira na rezultat referenduma

Žbogar je naglasio da Arbitražni sporazum uživa potporu gotovo čitave slovenske pravne struke, ali i uglednoga francuskog profesora Allaina Pelleta koji je bio i stručni suradnik Badinterove komisije nakon raspada Jugoslavije.

Žbogar drži da su samo dva slovenska međunarodna pravnika protiv Arbitražnog sporazuma, Marko Pavliha koji je svojedobno Slovence pozivao da ne odlaze na ljetovanje u Hrvatsku i Miha Pogačnik koji je kao savjetnik u vladi Janeza Janše podržao takvo rješavanje graničnog pitanja.

Navodeći prednosti Arbitražnog sporazuma, Žbogar je rekao da će Sloveniji biti vraćeno i 800 hektara zemljišta na lijevoj obali Mure koje je sada pod nadzorom Hrvatske.

Komentara 161

DU
Deleted user
15:08 24.05.2010.

Vraćeno 800 ha!? Hja, tamo je problem što je 12 džepova hrv. katastra na zapadnoj strani rijeke, a 6 džepova slov. katastra na istočnoj strani. I nisu ni približno podjednake veličine tj. par stotina ha je viška hrv. katastra onkrajj rijeke. Pa kakva će to biti arbitraža ako će jednoj državi oduzeti po nekom kriteriju na sjeveru i zatim toj istoj državi još jednom oduzeti na jugu po tom istom kriteriju (katastarska granica striktno!)!? O čemu zbori Žbogar kad je jasno kao dan da ne mogu SLO biti u pravu i na sjeveru i na jugu - na sjeveru su apsolutno protiv kriterija razgraničavanja (katastar), a na jugu su svi apsolutno za taj dotični kriterij razgraničavanja.

AN
ana
15:09 24.05.2010.

Do sada su samo Srbi tražili, a mi davali. Sad imamo i Slovence.

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
15:06 24.05.2010.

Ma da su tražili Jadranka bi im dala sve do Zagreba..... Pokrali su ovu državu a nisu ni trepnuli što im tek onda znači zemlja.....ionako oni ne žive od zemlje nego od poreza....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije