Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zbog zastare HNS obustavio postupak protiv J. Bartolčića

Na funkciji predsjednika, Josip Bartolčić je sa službenog računa NS-a uzeo 23 tisuće kuna za "privatnog" odvjetnika
22. lipnja 2010. u 18:30 0 komentara 57 prikaza
'22.06.2010., Bjelovar - Josip bartolcic, bivsi predsjednik Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske zupanije Photo: Damir Spehar/PIXSELL'
Foto: 'Damir Spehar/PIXSELL'

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza ipak je odlučila obustaviti disciplinski postupak protiv Josipa Bartolčića, čime se istodobno odbacuje prijava Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, i to zbog zastare pokretanja disciplinskog postupka. Takvu su epilogu prethodili lanjski skandali koji su potresali županijski NS, što je na kraju rezultiralo smjenom Josipa Bartolčića na čije je mjesto izabran Slavko Prišćan.

U to je vrijeme, naime, Bartolčić bio sveprisutni lik na visokim društvenim pozicijama, što mu je vjerojatno osiguravala i funkcija državnog tajnika za poljoprivredu. No, nekako istodobno, ministar Čobanković ga je zbog navodno prikrivenog zagovaranja seljačkih prosvjeda na daruvarskom području smijenio.

Puč u županijskom NS-u

U Nogometnom savezu pak u lipnju prošle godine dogodio se puč, u kojemu je Bartolčić svrgnut s mjesta predsjednika zbog navodnog autokratskog vođenja saveza, ali i sumnjivog raspolaganja novcem iz blagajne saveza. No, ključno za podnošenje prijave o pokretanju disciplinskog postupka bilo je otkriće da je Bartolčić sa službenog računa u siječnju prošle godine uzeo 21.350 kuna za odvjetničke usluge u privatnom sudskom postupku zbog klevete, koji je pokrenuo protiv Prišćana i lokalnog lista.

Kaznena prijava

Bartolčić se branio kako je u skladu s ovlastima kakve je tada imao, angažirao odvjetnika da zaštiti njega osobno, ali i savez, te da ni na koji način nije sebi priskrbio materijalnu korist i da je zbog lažnog prijavljivanja protiv Prišćana podnio kaznenu prijavu.

U svemu ostaje nejasno zbog čega se u Županijskom NS-u čekalo gotovo devet mjeseci za podnošenje zahtjeva o pokretanju disciplinskog postupka. Jer, u obrazloženju HNS-a piše kako je navodni prekršaj počinjen 29. siječnja 2009. a disciplinska prijava podnijeta tek 17. prosinca iste godine. Između navodnog počinjenja prekršaja i podnošenja disciplinske prijave proteklo je više od devet mjeseci, te se zbog zastare postupak ne može voditi.

Pevex
ZASUČITE RUKAVE
Proljetni mini make over: Ovog proljeća osvježite izgled svog doma
PBZ
DIGITALNO DOBA
Iz udobnosti vaše fotelje: digitalne usluge koje će vam olakšati svakodnevicu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.