Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama u skupštini srbije

Zbog Zakona slobodi vjeroispovijesti potukli se tijekom sjednice, urlao i Vulin

Foto: Youtube
27.12.2019.
u 20:57

Obradović i Kostić nosili su transparente  "Vučić i Milo - braća blizanci" i "Srbijo, zašto ćutiš?", a ujedno su i pozivali na uhićenje zastupnika Demokratskog fronta.

U Skupštini Srbije došlo je do incidenta. Zastupnici Boško Obradović i Ivan Kostić ušli su na sjednicu kako bi izrazili nezadovoljstvo što srpske vlasti nisu reagirale na usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori te su se tamo sukobili sa šefom SNS-a Aleksandrom Martinovićem. 

Kako prenosi Blic tada je nastao kaos. Obradović i  Kostić nosili su transparente  "Vučić i Milo - braća blizanci" i "Srbijo, zašto ćutiš?", a ujedno su i pozivali na uhićenje zastupnika Demokratskog fronta.

Na to su reagirali  Vladimir Marinković, Aleksandar Martinović i ministar Aleksandar Vulin koji su prišli Obradoviću i Kostiću.

Martinović je u jednom trenutku je ustao iz poslaničke klupe i prišao govornici, ali se Kostić postavio između njega i Obradovića, došlo je do povlačenja, a zatim je lider Dveri odgurao Martinovića.

N1 navodi da je tada nastao opći metež i guranje u kojem je, pored poslanika Dveri i vladajuće koalicije, sudjelovao i ministar obrane Aleksandar Vulin. Jedan od poslanika SNS-a uzeo je transparente i poderao ih.

Nedugo potom reagiralo je i osiguranje, a situacija se smirila nakon nekoliko minuta kada je dvojac napustio prostoriju. Obradović je potom novinarima rekao da je to bio 'politički performans'  uobičajen u svjetskoj parlamentarnoj praksi, sa ciljem da izraze nezadovoljstvo i odlukama u Podgorici i 'mlakim' reagiranjem u Beogradu na te odluke.

Sjednica je nakon desetak minuta nastavljena raspravom o amandmanima na izmjene i dopune Zakona o Vojsci Srbije.

 

Ključne riječi

Komentara 9

IL
ilustrator
21:49 27.12.2019.

bogu hvala i franji da smo se makli iz vilajeta, od "bratskog" zagrljaja naroda nebeskog

Avatar mofo
mofo
02:06 28.12.2019.

Taman spremni za eu hahaha

KE
kelab
21:40 27.12.2019.

Malo - po malo, sve ce doci na svoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije