Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SLUČAJ

Dobio zatvorsku kaznu od 15 dana zbog vožnje s 4,30 promila

Policija, ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
19.08.2019.
u 15:01

Pijani vozač je uhićen te je nakon žurnog postupka na Prekršajnom sudu u Kutini proglašen krivim i kažnjen zatvorskom kaznom od 15 dana, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 12 mjeseci.

Zatvorskom kaznom od 15 dana i zabranom upravljanja vozilom u trajanju od godinu dana kažnjen je vozač koji je prošlog petka kod Kutine vozio s čak 4,30 promila alkohola u krvi, što se smatra koncentracijom alkohola koja može uzrokovati smrt.

 Sisačko-moslovačka policije u ponedjeljak je priopćila kako je taj 39-godišnjak u mjestu Banova Jaruga kod Kutine izazvao prometnu nesreću kada je na makadamskom parkiralištu svojim vozilom udario u parkirani automobil.  Od siline udara je odbačen te je udario u još jedan, također propisano parkirani automobil.

Foto: Pixabay/Sarah Johnson

 Pijani vozač je uhićen te je nakon žurnog postupka na Prekršajnom sudu u Kutini proglašen krivim i kažnjen zatvorskom kaznom od 15 dana, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 12 mjeseci.

 Inače, prema medicinskom tumačenju, koncentracija od četiri i više promila alkohola u krvi može uzrokovati smrt zbog prestanka disanja, vrlo niskog krvnog tlaka ili gušenja pri povraćanju zbog nepostojanja refleksa kojim bi se tekućina iskašljala iz pluća.

 Činjenicu da su smrtni slučajevi u takvim okolnostima rijetki i da se neki čak usude sjesti za volan ljekari objašnjavaju time da su svi takvi neslavni rekorderi uglavnom "utrenirani" u ispijanju alkohola, to jest da ga konzumiraju duže vrijeme i time podižu prag osjetljivosti organizma na trovanje alkoholom.

Komentara 8

DU
Deleted user
15:48 19.08.2019.

Ljekari?????!!!!!!!! Ne mogu vjerovati svojim očima. Da Bog da propali, da vam remitenda bila 100 %. A sad crveni jer sam Hrvat.

DU
Deleted user
15:29 19.08.2019.

U clanku su promili i te kako osjetni.

AB
abendblatt
15:53 19.08.2019.

Uz izrecenu kaznu trebalo je dodati i masnu novcanu kaznu, kao i obavezno odvikavanje od alkohola u odredjenoj ustanovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije