Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napetosti

Zbog vježbi SAD-a i Južne Koreje Sjeverna Koreja prijeti ratom

koreja (1)
Reuters/Pixsell
27.02.2012.
u 11:06

Iz Južne Koreje poručili su da su vježbe isključivo obrambenog karaktera, no Sjeverna Koreja nazvala je vježbe neoprostivim prekršajem i pokušajem izazivanja rata, a u medijima su objavili da su spremni odgovoriti na prijetnje.

SAD i Južna Koreja počeli su vojne vježbe na Korejskom poluotoku, a Sjeverna Koreja uputila je upozorenje da ih trebaju prekinuti, izvijestio je BBC. Zbog vježbi oko dvije tisuće američkih vojnika boravi u Južnoj Koreji, a još ih je osamstotinjak u bazama izvan zemlje.

Iz Južne Koreje poručili su da su vježbe isključivo obrambenog karaktera, no Sjeverna Koreja nazvala je vježbe neoprostivim prekršajem i pokušajem izazivanja rata, a u medijima su objavili da su spremni odgovoriti na prijetnje.

SAD je pak izdao izjavu u kojoj piše da je Sjeverna Koreja obaviještena o održavanju vježbi te kako će vježbe nadzirati promatrači iz drugih zemalja kako bi se osiguralo da se ne prekrši ni jedna odredba iz ugovora koji je potpisan na kraju rata Korejskog rata.

Komentara 10

PA
patria
11:44 27.02.2012.

Tko njih još ozbiljno shvaća. Oni svako malo prijete ratom, njihova uobičajena propagandna praksa. Hrabrost im daje samo naslonjenost na Kinu bez koje bi taj mračni režim nestao još 1950., a oni čak i Kinezima idu na živce. Kada bii taj rat zaista opet otvoreno izbio, onda bi Sjeverna Koreja i njena vojna sila nestali u roku maksimalno tri tjedna.

AA
aabbcc
12:36 27.02.2012.

. . Nigdje nije lako narodu biti pod tudjom cizmom ! Zato pozelimo slobodu i neovisnost ........ svim porobljenim narodima .

TO
Toni50
11:28 27.02.2012.

Dmokratski naslov glasi za čitaoce ; Zbog vježbi SAD-a i Južne Koreje, koji neprijete nego pucaju. Sjeverna Koreja prijeti ratom; kako prijete stisnitom šakom ili mahanjem rukom ? Možda i tako prijete ako nas opet napadnete branit čemo se... jeli... jeli riječ zaista o Koreji ili je nerviranje Kine ( pucat ratovat čemo u tvome predgrađu a možda i atomske malo dođu u pitanje bitno je daleko od nas a interesantno za vas ( kao Kuba kao kuga!) Razmislite dali če te se i dalje suprostavlja napadu rasturanju uništenju Sirije koja je tako bliu susjed Izraelu ili če te prestati vi i vaš Veto eto pomislio bi netko !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije