Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda

Zbog ubojstva susjeda Senjanin osuđen na pet i pol godina zatvora

policija ilustracija portal (1)
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
19.11.2015.
u 16:31

Senjanin Milan Nekić (65), optužen za ubojstvo 87 godišnjeg Zagrepčanina Joze Tomaševića lanjskoga ožujka na terasi vikendice ubijenog u Senju

Senjanin Milan Nekić (65), optužen za ubojstvo 87 godišnjeg Zagrepčanina Joze Tomaševića lanjskoga ožujka na terasi vikendice ubijenog u Senju, u četvrtak je na Županijskom sudu u Rijeci proglašen krivim i nepravomoćno osuđen na pet i pol godina zatvora.

Izrečena mu je i mjera obaveznog liječenja od alkoholizma. Nakon objave presude iz sudnice je odveden u riječki zatvor. Obrazlažući presudu sudac Saša Cvijetić istaknuo je kako je Nekić nakon prepirke i naguravanja nastavio udarati Tomaševića rukama i  nogama u glavu kad je već bio na tlu, pri čemu mu je slomio čeljust i nos, čime je pokazao brutalnost. Udarci su izazvali obilno krvarenje zbog kojeg se Tomašević ugušio. Olakotnim je Nekiću sud cijenio smanjenu ubrojivost,  neosuđivanost i životnu dob.

Za Nekića je vještak psihijatar tijekom postupka  utvrdio da je zbog pijanstva bio smanjeno ubrojiv i  u vrijeme tragičnog događaja u stanju jake razdraženosti izazvane Tomaševićevim primjedbama o Nekićevoj sestri, a obrana optuženog istaknula je da optuženi nije imao namjeru ubiti susjeda i prijatelja već da se radi o nehatnom prouzročenju smrti.Zatražili su blažu kvalifikaciju kaznenog djela, no sud to nije prihvatio.   

>>Senjanin Milan Nekić optužen za ubojstvo 87-godišnjeg Zagrepčanina

>>Nasmrt zatukao majku jer mu nije željela donijeti čašu vode

Komentara 4

Avatar fuzzy
fuzzy
17:18 19.11.2015.

Samo pet i pol godina za okrutno ubojstvo čovjeka?!? Žrtvama je svejedno tko ih ubija: pijan ili trijezan (ne)čovjek. Sramota od presude i pravosuđa.

DU
Deleted user
22:03 19.11.2015.

Tip se narolja (odmah je smanjeno ubrojiv), brutalno pretuce rukama i nogama susjeda koji vec lezi na podu, isti se ugusi u krvi i dobije pet i pol godina zatvora? Ovo stvarno nije normalno! I onda mu je olakotna okolnostst broj godina? Iste te godine nisu ga sprecavale da brutalno nogama tuce?!? Nema bolje reklame za alkoholizam od ove presude!

DR
dragica949
17:48 19.11.2015.

Obzirom na presudu Horvatinčiću,ovaj je puno dobil.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije