Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČAN SLUČAJ

'Imam 40 godina, a svima izgledam kao da sam djevojčica od 13 godina'

Ilustracija
GettyImages
05.09.2018.
u 17:17

Pinky Bahroos su ljudi ismijavali i ponižavali, ali sada ova učiteljica koja je preživjela depresiju želi pokazati svijetu da izostanak kromosoma ne može utjecati na njenu sreću.

Zbog rijetkog sindroma koji je zaustavio njezin razvoj, ljudi se često ovoj četrdesetogodišnjoj učiteljici obraćaju kao djetetu od 13 godina, prenosi DailyMail

Pinky Bahroos su ljudi ismijavali i ponižavali, ali sada ova učiteljica koja je preživjela depresiju želi pokazati svijetu da izostanak kromosoma ne može utjecati na njenu sreću. 

Učiteljica iz Badodre u Gujaratu pati od Turnerovog sindroma koji može uzrokovati različite medicinske i razvojne probleme, uključujući malu visinu, neuspješan razvoj jajnika i srčane mane. Prestala je rasti s 13 godina, a visoka je 145 cm i teži 32 kilograma.  Prilikom prijava za posao, poslodavci su često mislili da je studentica, a prijatelji njenog nećaka misle da mu je rodica. 

Pinky, čije su kosti toliko slabe da nalikuju kostima 80-godišnjaka, tvrdi kako je često traže da pokaže osobnu iskaznicu kako bi dokazala svoju dob prije ulaska u klubove i kino dvorane.

Zbog svog zdravstvenog stanja Pinky je bila jako depresivna, ali sada tvrdi da je sretna što je živa.

- Samo jedan posto beba s Turnerovim sindromom se zapravo rodi živo, odnosno većina njih umre i prije rođenja. Osjećam se neizmjerno sretnom što sam ne samo preživjela rođenje, nego i živim ispunjen život, kaže Bahroos.

Njena depresija je trajala cijelu godinu i pokazala se jednako teškom za njene roditelje, ali zahvaljujući njihovoj podršci Pinky je konačno počela vidjeti važnost življenja.

- Nisam jela danima i kada bi ustala, pojela bih cijeli paket krekera. Shvatila sam kako moja patnja utječe na moje roditelje. Nisam bila toliko ljuta na moje stanje, koliko na sve ono što budućnost nosi. Bila sam zabrinuta zbog dobivanja posla jer gdje god bih se prijavila, mislili bi da sam studentica i nesposobna za posao, prepričava Pinky.

Srećom, ubrzo je pronašla posao, ali zbog zdravstvenog stanja nije mogla raditi puno radno vrijeme. Potom se pridružila školi FatrackKids u kojoj predaje djeci od 3 do 8 godina.

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar lola lola
lola lola
03:04 06.09.2018.

Sjecam se iz mog kvarta I iz skole bila je cura minijaturna I skroz nerazvijena za svoje godine i godinama nakon skole ostala je takva. A I mama joj je isto bila minijaturna tak kad su hodale skupa jedina razlika je bila to da je mama ipak nakupila nesto bora.

TH
thu
18:59 05.09.2018.

Imam jednu takvu u kvartu, doduše zgodnija je od ove, kada vodi kćer u osnovnu školu, viši razred, jedva da skužiš da su mama i kćer...

KR
kruti222
20:11 05.09.2018.

kratku visinu???? itko pismen u vl-u???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije