Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjedok i Kalmetin nekad najbliži suradnik

Zbog tunela ispitan Livaković, uprava HAC-a i cijeli NO

Zdravka Livaković
Jurica Galoić/Pixsell
18.12.2009.
u 17:32

Istražnog suca Ratka Šćekića zanimalo je što znaju o bojenju tunela Sv. Rok i Mala Kapela te kako funkcionira HAC. Tužiteljstvo se žalilo na privremenu deblokadu imovine Skladgradnje.

U nastavku istrage zbog malverzacija u HAC-u u vezi s bojenjem tunela Sveti Rok i Mala Kapela danas je Ratko Šćekić, istražni sudac zagrebačkoga Županijskog suda, ispitao Zdravka Livakovića, bivšega državnog tajnika za infrastrukturu, Josipa Sapunara, jedinog člana uprave HAC-a kojeg Vlada nije smijenila te Ivicu Mlinarevića, bivšeg člana uprave.

Što znaju o bojenju?
Ispitano je, doznajemo, i preostalih četvero članova Nadzornog odbora HAC-a. Neslužbeno doznajemo da je istražnog suca zanimalo što znaju o bojenju tunela, zbog kojeg je dio bivše uprave HAC-a u Remetincu jer je ono preplaćeno 22 milijuna kuna te kako funkcioniraju Hrvatske autoceste. Ispitivanja navodno nisu trajala dulje od desetak minuta.

Saslušano je 16 od ukupno 23 pozvana svjedoka, a sudac je sljedeće ročište sazvao za ponedjeljak. Hoće li ovaj broj predloženih svjedoka biti i konačan, ovisi o tužiteljstvu koje može predložiti nove svjedoke.

Obrana osumnjičene petorke za malverzacije u HAC-u – bivšeg predsjednika i člana uprave Jurice Prskala te Marija Lovrinčevića, direktora sektora građenja Gorana Legca, glavnog inženjera projekta Bosiljevo-Sveti Rok Željka Kandžije i vlasnika građevinske tvrtke Skladgradnja Slavena Žužula – tvrdi, pak, da će uspjeti dokazati da su cijene po kojima je Skladgradnja ugovarala posao s HAC-om bile u granicama tržišne vrijednosti.

Žalba zbog deblokade
Tužiteljstvo se, pak, žalilo na odluku istražnog suca Šćekića da privremeno ukine blokadu imovine Skladgradnje, kao mjere osiguranja naplate protupravno stečene imovinske koristi, nakon što je Žužul na poseban račun u banci izdvojio 22 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar condor
condor
19:05 18.12.2009.

Kako su ga samo uspjeli privoliti na razgovor, kada mora kod kuće brinuti za svoju nejaku dječicu. Na trenutak ga je zamjenio prijatelj Kalmeta.

MI
milton
19:07 18.12.2009.

Vidi mu lice pravednika, a ineče je ZNA SE mali ili možda veliki tat

BE
beast1
18:39 18.12.2009.

Krenici pogledaj se u ogledalo pa i sama možda vidiš jednu ljigu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije