Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GROZNICA SUBOTNJE VEČERI Ogorčeni ugostitelji upozoravaju

Zbog tučnjava maloljetnika trg u Đakovu osvanuo krvav

04.01.2009.
u 18:39

Krvavi tragovi na snijegu u subotnje su jutro odavali posljedice još jedne tučnjave koja se prethodne noći dogodila na korzu. Novogodišnji su blagdani, pa je krv osvanula i drugim danom osim nedjelje, s obzirom na to da se takve tučnjave redovito događaju subotom kasno navečer, najčešće od 23 do jedan sat iza ponoći.

To je, sudeći po izjavama đakovačkih ugostitelja koji drže kafiće na korzu, a koji, zbog osjetljivosti teme žele ostati anonimni, postao neizostavan ritual svake subotnje večeri. Najčešće je riječ o mladim, maloljetnim osobama ili nešto starijim punoljetnicima, od petnaestak godina pa najviše do 20 koje izazivaju tučnjave pred kafićima, koristeći se u međusobnim obračunima svime i svačim - od šaka, razbijenih boca, stakla do, ako je riječ o ljetu, i inventaru s terasa.

Tučnjave nerijetko počinju iz zabave, no, posljedice su puno ozbiljnije. Neizostavna “groznica subotnje večeri”, tvrde ogorčeni ugostitelji, rastjeruje im ozbiljnije goste vikendom, kada lokali mogu raditi do jedan sat. Žale se da u kritičnom razdoblju na ulicama nema dovoljno policije koja bi to spriječila.

Subotom su tučnjave postale neizostavne i to u sve masovnijem i brutalnijem obliku. Apeliramo na policiju da s nama ugostiteljima upriliči sastanak u cilju rješavanja toga problema, kaže jedan od ugostitelja. Drugi vlasnik kafića smatra da bi maloljetnicima trebalo uskratiti i samostalni izlazak poslije 22 sata.

Načelnik PP Đakovo Damir Takač tvrdi da kritike ugostitelja o nedovoljnoj prisutnosti policije na ulicama subotom navečer nikako ne stoje, već su, naprotiv, u te dane službe pojačane. Dodaje kako u ovoj problematici odgovornost snosi cijeli niz institucija pa i ugostitelji, kada je riječ o točenju pića maloljetnicima i osobama koje su već pod utjecajem alkohola, te da policija riješi 99 posto tih tučnjava, odmah ili naknadnom obradom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije