Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandal na ruđeru

Zbog sumnjivog trošenja novca zaposlila sam internog revizora

'14.04.2011.,Zagreb - Intervju sa Danicom Ramljak, ravnateljicom Instituta Rudjer Boskovic. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
'Goran Jakus/PIXSELL'
12.12.2011.
u 21:30

Nakon što je Večernji list objavio nalaze Porezne uprave prema kojima Institut Ruđer Bošković državi duguje 7,5 milijuna kuna poreza i doprinosa na plaće (s kamatama), reagirala je i ravnateljica Instituta Danica Ramljak

Nakon što je Večernji list objavio nalaze Porezne uprave prema kojima Institut Ruđer Bošković državi duguje 7,5 milijuna kuna poreza i doprinosa na plaće (s kamatama), reagirala je i ravnateljica Instituta Danica Ramljak. Tvrdi da je odmah nakon dolaska na mjesto ravnatelja u svibnju 2009. godine uočila nepravilnosti i upozorila mjerodavne državne institucije te Ministarstvo znanosti, djelatnike IRB-a i Upravno vijeće Instituta.

Zaposlila je, kaže, internog revizora i počela osobno nadzirati namjensko trošenje novca. Napominje kako će nalaz Porezne inspekcije za 2008. godinu prihvatiti, a u dodatnim očitovanjima znanstvenika upozoriti na nenamjernost postupka. O izjavi znanstvenika Krešimira Pavelića – za čije je putne naloge Porezna utvrdila da su neispravni – da je to "djelo" nove ravnateljice kaže: – Ta izjava nema temelja.Prvi nadzor Porezne uprave za 2008. godinu koji je otkrio nepravilnosti u isplatama studentskih ugovora obavljen je prije mog dolaska na Institut. Sad je stigao nalaz o drugom, mnogo detaljnijem nadzoru Porezne uprave za 2008. godinu, obavljen 2011. po nalogu MUP-a o studentskim ugovorima i putnim nalozima. Od prof. Pavelića tražila sam da i pismeno objasni te nalaze – kaže D. Ramljak.

Komentara 7

TI
tirkizna
09:23 13.12.2011.

Poznato je da ova gospođa putuje na račun Ruđera na sve moguće svjetske skupove i obilaske, koji su potpuno nepotrebni za funkciju na kojoj se trenutno nalazi. Unutrašnja revizija? A zašto ne međunarodna revizija, kao i međunarodna recenzija za znanstvene radove?

NE
Nepokolebljiv
17:28 13.12.2011.

Divno da su se odmah javili \"dusobriznici\" skrecuci pozornost na navodno ovakove ili onakove nepravilnosti iz prakse gde. Ramljak jedino mi u tim komentarima nedostaje bilo kakovo objasnjenje o nepravilnostima na koje je ta gospoda usmjerila i koja su potvrdena pregledima drzavnih poreznjaka. Izgleda da netko zeli dignuti prasinu diskreditirati gdu. Ramljak nebi li tima sakrili svoj lopovluk i KRADU novca koji bi trebao pripasti hrvatskom narodu. Sramite se!

Avatar mmelcic
mmelcic
06:47 13.12.2011.

Lisica cijelu noć kokoši čuvala! Za Danicom Ramljak se vuku repovi nepokrivenih čekova iz SAD i neplaćenih doprinosa zaposlenima u njenoj privatnoj firmi u Hrvatskoj. O znanstvenom doprinosu nećemo govoriti jer je očigledno nebitan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije