Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zbog sumnjivog trošenja novca zaposlila sam internog revizora

Nakon što je Večernji list objavio nalaze Porezne uprave prema kojima Institut Ruđer Bošković državi duguje 7,5 milijuna kuna poreza i doprinosa na plaće (s kamatama), reagirala je i ravnateljica Instituta Danica Ramljak
12. prosinca 2011. u 21:30 7 komentara 9 prikaza
'14.04.2011.,Zagreb - Intervju sa Danicom Ramljak, ravnateljicom Instituta Rudjer Boskovic. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
Foto: 'Goran Jakus/PIXSELL'

Nakon što je Večernji list objavio nalaze Porezne uprave prema kojima Institut Ruđer Bošković državi duguje 7,5 milijuna kuna poreza i doprinosa na plaće (s kamatama), reagirala je i ravnateljica Instituta Danica Ramljak. Tvrdi da je odmah nakon dolaska na mjesto ravnatelja u svibnju 2009. godine uočila nepravilnosti i upozorila mjerodavne državne institucije te Ministarstvo znanosti, djelatnike IRB-a i Upravno vijeće Instituta.

Zaposlila je, kaže, internog revizora i počela osobno nadzirati namjensko trošenje novca. Napominje kako će nalaz Porezne inspekcije za 2008. godinu prihvatiti, a u dodatnim očitovanjima znanstvenika upozoriti na nenamjernost postupka. O izjavi znanstvenika Krešimira Pavelića – za čije je putne naloge Porezna utvrdila da su neispravni – da je to "djelo" nove ravnateljice kaže: – Ta izjava nema temelja.Prvi nadzor Porezne uprave za 2008. godinu koji je otkrio nepravilnosti u isplatama studentskih ugovora obavljen je prije mog dolaska na Institut. Sad je stigao nalaz o drugom, mnogo detaljnijem nadzoru Porezne uprave za 2008. godinu, obavljen 2011. po nalogu MUP-a o studentskim ugovorima i putnim nalozima. Od prof. Pavelića tražila sam da i pismeno objasni te nalaze – kaže D. Ramljak.

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
 • tirkizna:

  Poznato je da ova gospođa putuje na račun Ruđera na sve moguće svjetske skupove i obilaske, koji su potpuno nepotrebni za funkciju na kojoj se trenutno nalazi. Unutrašnja revizija? A zašto ne međunarodna revizija, kao i međunarodna recenzija za znanstvene radove?

 • Nepokolebljiv:

  Divno da su se odmah javili \"dusobriznici\" skrecuci pozornost na navodno ovakove ili onakove nepravilnosti iz prakse gde. Ramljak jedino mi u tim komentarima nedostaje bilo kakovo objasnjenje o nepravilnostima na koje je ta gospoda usmjerila i koja su potvrdena ... prikaži još! pregledima drzavnih poreznjaka. Izgleda da netko zeli dignuti prasinu diskreditirati gdu. Ramljak nebi li tima sakrili svoj lopovluk i KRADU novca koji bi trebao pripasti hrvatskom narodu. Sramite se!

 • Avatar mmelcic
  mmelcic:

  Lisica cijelu noć kokoši čuvala! Za Danicom Ramljak se vuku repovi nepokrivenih čekova iz SAD i neplaćenih doprinosa zaposlenima u njenoj privatnoj firmi u Hrvatskoj. O znanstvenom doprinosu nećemo govoriti jer je očigledno nebitan.