Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Potresna priča iz Bjelovara: Zbog sumnje na COVID odbili joj dati tek rođeno dijete, nije jedina

Bjelovar: Građani će glasovati za boju pročelja nove Opće bolnice
Damir Spehar/PIXSELL
30.10.2021.
u 15:38

Beba je majci vraćena nakon 34 sata odvojenosti, međutim činjenica je da se odvajanje majke i novorođenčadi ne preporučuje od strane svih stručnih organizacija

U Općoj bolnici Bjelovar ovih se dana digla velika prašina zbog prakse tamošnjeg rodilišta da ne dozvoljavaju kontakt novorođenčadi s majkama ukoliko majka nema negativan test. Treba napomenuti i kako se testovi čekaju po nekoliko dana jer se šalju u Zagreb, nekoliko dana koji su agonija za rodilje.

Iako se ove situacije u toj bolnici spominju već duže vremena, gotovo dvije godine, ovih je dana jedan slučaj podigao prašinu. Naime, dok je majka još uvijek bila u bolnici čekajući da pristigne negativan test kako bi vidjela svoje dijete, njena je sestra u očaju potražila pomoć na jednoj od poznatih facebook grupa za majke. Status prenosimo u potpunosti.

- Sestra mi je jučer ujutro rodila u bjelovarskoj bolnici. Dijete je samo za ručicu dirnula i odvojili su ih. Nju su testirali na Covid i poslali test na Fran Mihaljević. Rekli su joj da će doći do jutra nalaz i da će onda dobit dijete. Evo došlo je jutro...nema nalaza. Nema djeteta. Nisu ga stavili joj na prsa, nisu imali kontakt "koža na kožu". Ništa. Kada pita sestre, kažu joj da ima strpljenja i neka se odmara, da je dijete živo.i zdravo. Da ne znaju kada će doći nalaz, zna se čekati i po dva, tri dana. Molim Vas sto možemo učiniti, koga zvati, na koja prava se pozvati?- tražila je pomoć i naišla na potpunu podršku, ali i zgražanje zbog postupanja Opće bolnice Bjelovar. 

-Na navedenom odjelu 4 ili 5 dana nije bilo tople vode tijekom boravka tamo. Mislim da ništa više nije potrebno reći uza sve ovo. Sramota - komentirala je jedna od mladih majki.

Beba je majci vraćena nakon 34 sata odvojenosti, međutim činjenica je da se odvajanje majke i novorođenčadi ne preporučuje od strane svih stručnih organizacija, kako svjetskih tako i hrvatskih, da se majka i dijete ne odvajaju čak i kada je majka zaražena.

Iako smo kontaktirali nadležne u Općoj bolnici Bjelovar, odgovor u trenutku objave teksta nismo dobili.

VIDEO: Htjela je na Ekonomski fakultet bez maske, odvela ju je policija

Komentara 32

RO
robert7
16:03 30.10.2021.

jadna tek dijeca koja ce odrast pod svakidasnjem strahom smrti koje je prikazano konstantno u medijima, najveci krivci za trenutne probleme u svijetu su sve mediji.

RO
roland
16:49 30.10.2021.

Glavne medicinske sestre kolo vode! One vode politiku, a doktori ne mogu ništa bez njih. Do liječnika ne možeš doći, jer, kako kažu, oni su tu da liječe pacijente, a ne da se raspravljaju. Jadan i taj Beroš. Što mu je ovo trebalo? Mogao je biti PR u Ministarstvu zdravstva i ne bi puno manje zarađivao. U Hrvatskoj su vatrogasci počeli voditi medicinu, pa tako, primjerice, u Istri imamo situaciju da glavni vatrogasac Dino Kozlevac priča o epidemiologiji??? Kako?

Avatar neidemdalje
neidemdalje
16:32 30.10.2021.

to vam je tako kad neće nitko na ulicu da razbucamo ove bio teroriste koji su neizabrani uzurpirali vlast...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije