Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STROŽI KRITERIJI

Zbog pada na državnom ispitu MUP otpustio 58 ljudi

Djelatnik policije
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
03.11.2023.
u 12:42

Od 1. studenog 2022. godine uvedeno je polaganje elektroničkim putem kako bi se povisila razina transparentnosti nakon skandala s namještanjem polaganja ispita

Svi policijski službenici moraju u roku od godine dana od početka rada u državnoj službi, ili u roku od šest mjeseci ako idu na radno mjesto više razine, položiti državni stručni ispit. Od lani je, zbog afere u koju je upletena Josipa Čulina ex. Rimac, on nešto stroži pa dijelu službenika ne polazi za rukom zadovoljiti zakonske uvjete za svoja radna mjesta.

Na ispit se može izaći tri puta, a ako ga ne polože, službenici dobivaju otkaz. Do prošlog mjeseca 58 djelatnika MUP-a RH te šest službenika zatvorskog sustava i probacije dobilo je otkaz jer nisu na vrijeme položili državni stručni ispit, potvrđeno je za N1.

Od 1. studenog 2022. godine uvedeno je polaganje elektroničkim putem kako bi se povisila razina transparentnosti nakon skandala s namještanjem polaganja ispita, za što je optužena bivša državna tajnica u ministarstvu uprave Josipa Čulina ex Rimac. Također, od istog je datuma odlučeno i da će se u slučaju pada jednog predmeta morati ponovno polagati cijeli ispit.

- Od stupanja na snagu novog pravilnika ukupno 307 službenika Ministarstva unutarnjih poslova položilo je državni ispit u prvom polaganju, 151 u drugom polaganju, a 71 u trećem polaganju - otkrili su iz MUP-a. Kako bi kandidatima dali što bolju šansu, otvorili su i kolegij 'Državni ispit - priprema' na kojemu su dostupni svi pripremni materijali. 

Ipak, usprkos svemu, za neke niti tri pokušaja nisu bila dovoljna. Od ukupno prijavljenih 2.727 kandidata 123 odnosno 4,547 posto kandidata nije položilo ispit iz trećeg pokušaja.

VIDEO Nesreća u Novom Zagrebu: Policija izašla na teren

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije