Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže bolje uvjete

Zbog štrajka radnika na aerodromu u Hamburgu otkazani letovi

aerodrom
Reuters
20.02.2013.
u 11:34

Još tijekom noći na stotine putnika bilo je na terminalima, a jutros su neki putnici, zbog srčanih problema, kako javljaju njemački mediji, morali biti medicinski zbrinuti.

Zaposlenici službe sigurnosti zračne luke u njemačkom Hamburgu započeli su sa štrajkom u borbi za veće plaće i bolje radne uvjete. Zbog štrajka odgođeno je dosad stotinjak letova, a zabilježena su i kašnjenja s obzirom na to da su otvorena samo jedna "vrata" od njih 20 za ukrcaj putnika u zrakoplove i sigurnosnu provjeru. S obzirom na to da je štrajk najavljen sve do 23 sata, pišu njemački mediji, očekuje se da će biti još otkazanih letova, javlja njemački The local.

Još tijekom noći na stotine putnika bilo je na terminalima, a jutros su neki putnici, zbog srčanih problema, kako javljaju mediji, morali biti medicinski zbrinuti.

Ovo je nastavak prošlotjednog štrajka kada je oko 600 zaposlenih u odjelu za kontrolu putnika štrajkalo dva dana tražeći satnicu od 14,50 eura, dok je poslodavac ponudio 12,75 za ovu godinu, a 13,50 eura po satu za iduću godinu.

>>Piloti izlaze na ulice zbog radnog vremena

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije