Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neočišćene ceste

Zbog snijega otkazana nastava u sedam varaždinskih škola

snijeg (1)
Goran Jakuš/PIXSELL
14.01.2013.
u 10:00

Prema riječima Tomislava Osonjačkog, ravnatelja Županijske uprave za ceste, cijelu noć na terenu je bilo 30 ekipa koje su čistile županijske ceste

Zbog vremenskih neprilika  u utorak, 15. siječnja, u sedam varaždinskih osnovnih škola i Centru za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“ neće se održati nastava - priopćeno je iz Gradske vijećnice. Obzirom na vremenske uvjete i najnovije informacije s terena u utorak nastava se neće održati  u Osnovnoj školi Kneginec i Osnovnoj školi Vinica. Infotramcije iz  Vraždinske županije govore da bi sve ostale škole sutra trebale redovito održati nastavu. 

Snježne nevolje na području Varaždinske županije počele su u ponedjeljak u rano jutro kada je izmjereno tridesetak centimetara snijega. No već do podneva mjerilo se više od 40 centimetara snijega koji neprestano pada već 24 sata u različitim intenzitetima. Snijega je najviše na širem ivanečkom, novomarofskom i topličkom području gdje su i najveći problemi u cestovnom prometu posebno na lokalnim cestama. Na tim cestama se prometujem vrlo teško.

Varaždinci navikli na snježne uvjete prvi radni dan u tjednu započeli su s lopatom u rukama. Čišćenje ispred kuća, poslovnih prostora bio je prvi radni zadatak.

Većih problema u prometu na državnim i županijskim cestama nije bilo osim prometne nesreće na A4 kroz Brezničkog Huma gdje je vozač, putujući iz smjera Varaždina prema Zagrebu, sletio s ceste i autom završio na krovu. Srećom, nema ozlijeđenih. 

Prema riječima Tomislava Osonjačkog, ravnatelja Županijske uprave za ceste, cijelu noć na terenu je bilo 30 ekipa koje su čistile županijske ceste. Iz ŽUC-a upozoravaju vozače da na ceste ne izlaze bez zimske opreme te da ne parkiraju uz ceste. Parkirani automobili predstavljaju veliki problem za ralice koje ne mogu odraditi posao kako treba.

Građanima su mnogo  veći problem neočišćene ulice po gradovima i selima. Ujutro su mnoge bile zatrpane snijegom pa se automobilima vrlo teško dolazili do glavnih prometnica.

Na Autobusnom kolodvoru u Varaždinu doznajemo da autobusi prometuju na svim linijama. Vozili su i svi školski autobusi. Međutim, kašnjenja je ipak bilo, zbog čega su mnogi radnici kasnili na posao. Na linijama u Varaždinskoj županiji autobusi su na odredišta stizali sa 15 do 30 minuta zakašnjenja, a na onima iz pravca juga kašnjenja su oko sat vremena.

>>U Zagrebu palo 40 cm novog snijega. Ne na put bez opreme!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije