Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osijek

Hodala po pruzi sa slušalicama u ušima i nije čula da dolazi vlak koji ju je usmrtio

željeznička nesreća
04.06.2014.
u 21:57

Vlak koji prometuje na relaciji Vinkovci – Osijek kasnio je oko 15 minuta. pret postavlja se da je nesretna djevojka mislila da je vlak već prošao

Osječanka Andrea D. krenula je jučer ujutro u školu, ali do nje nije došla. Na djevojku, koja je za šest dana trebala napuniti 17 godina, u 7.33 naletio je vlak. Nesreća se dogodila na željezničkoj pruzi kod gradilišta novog nadvožnjaka južne obilaznice kojom redovito prometuje vlak na liniji Vinkovci – Osijek. Andrea D., kako se neslužbeno doznaje, dio puta hodala je prugom sa slušalicama u ušima prema Bosutskom naselju.

Sjećat će se osmijeha

– Strojovođa se nekoliko puta oglasio sirenom, a na kraju je i zakočio – kazao je u dahu jedan od putnika vlaka koji je pri polasku iz Vinkovaca kasnio oko 15 minuta. Pretpostavlja da je zbog toga nesretna djevojka mislila da je vlak već prošao. Promet je na toj dionici za vrijeme očevida bio zaustavljen.

Andrea D. pohađala je Poljoprivrednu i veterinarsku školu u Osijeku. Bila je učenica drugog razreda cvjećarskog smjera. Vijest o nesreći brzo se proširila i šokirala njezine školske kolege i razrednicu Željku Jambrović.

– Čim smo doznali što se dogodilo, razgovarala sam sa svojim razredom. Svi smo se složili da ćemo se Andree sjećati jer je uvijek bila nasmijana – jedva susprežući suze kazala je razrednica.

Na školu je izvješena crna zastava, a u holu postavljena njezina slika i zapaljena svijeća.

– Svi su plakali. Djeca teško prihvaćaju da nekoga više nema među njima. Teško prate i nastavu – kaže školski pedagog Anto Rimac.

Andrea D. bila je mirna, povučena i uzorna učenica. S nastave nije izostajala, a ove je godine i poboljšala svoj uspjeh. Početkom ovoga proljeća dogodila joj se već jedna nesreća. Vozila se na rolama kad je na nju naletio automobil, prisjetili su se kolege.

– Bila je ispravna cura – složni su razredni prijatelji koji su došli obići i mjesto tragedije. U travi pokraj pruge pronašli su i Andrein crni mobitel. Oba su roditelja poginule djevojke nezaposlena. Andrea D. imala je i dva brata.

Peta žrtva

Ovo je već peta žrtva od početka godine koja je stradala u naletu vlaka. Svi oni poginuli su dok su imali slušalice u ušima.

>>Sa slušalicama prelazio prugu pa ga udarila dva vlaka

Komentara 12

GO
gohan
11:56 04.06.2014.

Na slušalicama bi trebalo pisati uputstvo da se ne stavljaju na uši dok je osoba u prometu po gradu.

FU
FULL
17:00 04.06.2014.

To je već drugi slučaj u kratkom vremenu!! Za ne povjerovati?!

DU
Deleted user
11:33 04.06.2014.

kako je uopce moguce prelaziti preko pruge kad nailazi vlak? Sa ili bez slusalica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije