Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odšteta

Zbog slučaja "Rajković" Grad će platiti 1,4 milijuna

\'14.03.2011., Bjelovar - Na sjednici Gradskog vijeca na aktualnom satu postavljana pitanja o aktualnoj problematici, a nakon toga je vecinom glasova prihvacen sporazum s Poduzecem za ceste o isplati
\'Damir Špehar/PIXSELL\'
15.03.2011.
u 11:00

Odbijajući dogovor s Poduzećem za ceste, Grad će platiti trostruko veći iznos

Prema sporazumu koji je jučer prihvaćen na Gradskom vijeću iz "mršavog" gradskog proračuna, Grad Bjelovar će idućih deset mjeseci Poduzeću za ceste uplaćivati po nešto manje od 140 tisuća kuna. To je polovica duga koji su, prema odluci bjelovarskog Općinskog suda, solidarno bili dužni isplatiti Mladenu Rajkoviću iz Bereka na ime odštete koju je on ovrhom već naplatio od Poduzeća za ceste.

Kamate utrostručile iznos

Mladen Rajković je još u siječnju 1997. godine zbog neočišćenog i zaleđenog kolnika pao u bjelovarskoj Ulici Joze Kljakovića i tom prilikom teško ozlijedio kralježnicu. Nakon nesretnog događaja ostao je doživotni invalid, zbog čega je naknadno tužio Poduzeće za ceste. Pravomoćnom presudom Općinskog suda iz Garešnice iz 2005. godine dosuđena mu je odšteta od 855 tisuća kuna. Kako se Poduzeće za ceste i Grad Bjelovar nisu uspjeli dogovoriti, došlo je do međusobnog parničenja te je odšteta Rajkoviću s kamatama i troškovima dosegnula gotovo 2,8 milijuna kuna.

Odbijene sve žalbe

Obrazlažući predloženi sporazum, gradonačelnik Korušec je naglasio da Grad ne želi da mu se ponovi slučaj Crvenog križa.

– Mogli smo ići i u drugostupanjski postupak, no to bi samo povećalo troškove – rekao je Korušec, naglašavajući da se Grad nikako nije slagao s presudom garešničkog suda. Nakon što je ona potvrđena i na Županijskom sudu, uložili su zahtjev za revizijom postupka Vrhovnom sudu, no i to je odbijeno. Potom su podnijeli i ustavnu tužbu, ali ni to nije pomoglo. Poreznim obveznicima, na čiji teret idu svi ovi troškovi, jedina utjeha je da Grad sada plaća i osiguranje od odgovornosti pa se ovakvi slučajevi više ne bi trebali događati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije