Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.02.2014. u 14:00

Dokumentarac “Route 66” Josipa Šarića završio je na najgori mogući način, nije bio previše gledan, a prijeti mu i zahtjev od navodno 150.000 eura za korištenu glazbu

DNEVNIK

Nedjelja, HRT 1, 19.30

Svi oni koji su tvrdili da će nam ova vlada uvesti i porez na zrak nisu znali koliko su u pravu. U Hrvatskoj je prošle godine uveden porez na zrak, točnije rečeno porez na boce s kisikom što ih koriste bolesnici. Direktor Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Siniša Varga sada nas u Dnevniku svečano obavještava da je novim pravilnikom taj porez ukinut, a HRT kao prava javna TV najavljuje sutrašnji prosvjed roditelja invalidne djece. Na bajkovitoj povijesnoj lokaciji (Markov trg, pred Banskim dvorima) prosvjedovat će se baš protiv tog novog ravilnika. Reporterka Kristina Validžić napravila je odličnu priču o obitelji Dević čije je dijete s osam mjeseci ostalo bez vida i s teškim motoričkim oštećenjima. Novi pravilnik produljio je rok trajanja specijalnih invalidskih kolica na nekoliko godina, a djetetu koje raste svaki dan trebaju nova invalidska kolica svakih šest mjeseci.

Vijenac

ZOOM ZAGREB

Ponedjeljak, Z 1, 10.45

I to smo dočekali: minijaturna eko tržnica, tj. eko plac u Zagrebu, otvoren je na adresi Rudeška 142. Voditelj Dražen Katalinić razgovarao je sa tri gospođe koje vam na toj adresi svake srijede od 17 do 19 sati mogu prodati zdravo povrće i jaja po cijenama koje ne odudaraju previše od onih u velikim trgovačkim lancima. Sandra Ašperger, Ivana Gluhak i Irena Borovina najavile su da će od ovog mjeseca njihova mala tržnica raditi i subotom.

Povrće uzgajaju na vlastitim obiteljskim gospodarstvima, a i nabavljaju ga od drugih obiteljskih gospodarstava, što znači da je kvaliteta zajamčena. S otoka Visa stiže im limun i brašno, a iz okolice Velike Gorice jaja i bukovače.

Vijenac

TKO ĆE GA ZNATI

Utorak, RTL TV, 16.45

Voditeljica Marijana Batinić radi naizmjence s Ivanom Šarićem. Jedan dan on ispituje prolaznike, drugi dan ona vodi ulični kviz u kojem se nagrade odmah isplaćuju, i to u gotovini. Šteta što gđe Batinić nema svaki dan, jer ona je rođena za taj posao (da podnošljivo gnjavi ljude), a i izgleda bolje nego ikad. Lice blista, frizura ma samo takva! Boja kose savršena, šminka nenapadno efikasna – sve za deset, pa nije čudo da se neki dan na korzu u Rijeci oko nje sjatilo i mlado i staro. Njezin kolega Ivan Šarić danas je dvaput postavio isto pitanje o dječjim romanima našeg suvremenog književnika Zvonimira Milčeca “Zvižduk s Bukovca” i “Posljednji zvižduk s Bukovca”. Šarić je oba puta, dakle: sva četiri puta, rekao žvižduk umjesto zvižduk. Valjda se tako govorilo u njegovu rodnom kraju, kojemu svaka čast, ali g. Ivan Šarić bi već jednom trebao odrasti i ne nositi svoje dječje uspomenice na posao.

Vijenac

ROUTE 66

Srijeda, HRT 1, 20.14

Sve četiri epizode potpuno neuspjele američke putopisne serije “Route 66” novinara Josipa Šarića ostat će u povijesti HRT-a zapamćene ne samo kao težak novinarski promašaj netalentiranog autora, nego i kao financijski skandal navodno težak 150.000 eura, što ih HRT treba isplatiti za glazbu koju je odabrao Boris Ciglenečki ml., a za koju su odgovorne osobe s HRT-a, nekim čudom koje se sada istražuje, zaboravile platiti autorska prava.

Zatečeni rukovoditelj Dokumentarnog programa Robert Tomić Zuber rekao nam je da se o odšteti pregovara, ali da će ona biti puno manja od 150.000 eura, možda i zato što je, nada se on, nakon pritužbe agencije “IDM Music” promijenjena glazbena podloga u današnjoj, posljednjoj od ukupno četiri epizode.Zatečena glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc nije nam uspjela priopćiti koliko je serija do sada koštala HRT i tko je kriv za najnoviji skandal.

Četiri kaktusa

DNEVNIK 3

Četvrtak, HRT 1, 22.49

HRT-ov urednik i novinar Dražen Majić javio se iz Pule gdje istražuje SDP-ovu aferu s kreditom koji je od Hrvatske banke za obnovu i razvoj dobio smijenjeni Linićev pomoćnik i miljenik g. Branko Šegon. Dražen Majić pomno biranim riječima postavlja pitanje hoće li biti smijenjen i dugogodišnji direktor HBOR-a g. Dragan Kovačev, jer godinama su se dodjeljivali krediti kakve obični poduzetnici nisu mogli dobiti, što je teško čuti posebno sada kada se običnoj većini za svaku sitnicu događa ovrha i zatvaranje tvrtke. Sad sam baš našao u Puli, javlja reporter Majić, jedan kredit od sedam milijuna kuna koji je potrošen nenamjenski. Majiću želimo puno sreće s objavljivanjem novih pojedinosti o aferi SDP-a. Večeras mu je prošla formulacija o ratovima koji se sada vode unutar SDP-a i o tome da je toj stranci nanesena ogromna šteta.

Vijenac

NOĆ MUZEJA

Petak, HRT 1, 20.10

Dva sata svojom nas je krajnje neprofesionalnom mrzovoljom gnjavila novinarka Zrinka Turalija-Kurtak. Zlostavljala je svojeg voditeljskog kolegu Dražena Ilinčića u kojem je svekolika TV publika vidjela jedini spas od pogrebne atmosfere koju oko sebe uvijek šire novinari kulturnog programa HRT-a, a večeras najviše gđa Turalija Kurtak. Dražen Ilinčić, u svojoj maniri sramežljivog i bezazlenog ikonoklasta, najprije je za svoje duhovite digresije, o TV pretplati, bajkama koje nam se pričaju itd., najprije dobivao zlovoljne poglede a onda i otvorenu ničim izazvanu jezikovu juhu. Zaboravljajući gdje se nalazi, ona je jedan njegov kratki komentar dočekala riječima: “Evo kako se ti uvijek nadovežeš”. Svojim ponašanjem bila je daleko ispod razine događaja koji je HRT izvrsno popratio brojnim javljanjima uživo. Pojma nismo imali da imamo toliko muzeja. Publike je bilo 330.000, deset tisuća više nego lani.

Vijenac

NORMALAN ŽIVOT

Subota, HRT 1, 9.04

Priručnik za volontere u hospicijskim kućnim posjetima možete naručiti na telefone 01 23 44 835 i 091 44 22 527. U Splitu postoji Udruga za hospicij i palijativnu skrb, nazovite 098 265 367. Sličnu udrugu u Osijeku može se nazvati na mobitel 095 89 19 468. Voditeljica Ana Tomašković pročitala je ove brojeve, jer su joj dojavljeni poslije njezine prošlotjedne emisije o njegovanju starijih osoba teškog zdravstvenog stanja, kojima i u zadnjim trenucima života treba osigurati pravo na osobno dostojanstvo. Tema današnje emisije bila je terapijsko jahanje. Osječka udruga za hipoterapiju ima sto članova, prostor se nalazi uz Dravu, zapadno od hipodroma. Šibenska udruga “Pegasus” dužna je za porez trideset tisuća kuna. Dug je nastao kad se promijenila vlast u nadležnom ministarstvu, pa je sa starim službenicima otišao i smisao za podršku udrugama bez kojih su mnogi bolesnici potpuno nemoćni. Očekujemo dobrotvore.

Vijenac

Komentara 16

Avatar RUN.FAST.RUN.FAR
RUN.FAST.RUN.FAR
15:06 02.02.2014.

a jes ga sredio nositelj posljednje štafete !

JO
josko
14:40 02.02.2014.

Želim ošto protestirati protiv loše ocjenjene TV emisije "Route 66". Živio u Americi 36 godina, pa sada ovdje kao "povratnik" gledam sa zgražanjem koliko je hrvatski nacionalni sport bacanja kamena s ramena na Ameriku i sve američko. Nitko ne treba "voljeti" bilokoga, ali dobro je biti informiran i onda donositi sudove. Emisija "Route 66" na vrlo zanimljiv način prikazala jednu tzv "malu Ameiku" - onu jednostavnu Ameriku s običnim ljudima, koji npr. brinu kako Amerika ide u socijalizam jer država se želi previše pačat i brinuti oko njih! Izvrsna emisija i hvala HRT i autoru Šariću!

IS
Iskra1
15:08 02.02.2014.

“Siniša Varga sada nas u Dnevniku svečano obavještava da je novim pravilnikom taj porez ukinut, a HRT kao prava javna TV najavljuje sutrašnji prosvjed roditelja invalidne djece.” . Sinisa i ostali naivci – Radmanova TV nije i nikada nece bititi “prava javna TV”. Sutrasnji prosvijed je samo-promocija iskoristavajuci invalidnu djecu predstavljajuci “humano” lice Radmana ...jednostavno stiti svoju stolicu. . Koju got srce pucajucu pricu Radmanov TV prikazao, nikada mu necemo oprostiti i previditi "preodgoj puka" da vidi ono sto Radman hoce da vidimo a istinu da utomi ili preusmjeri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije