Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ IRSKE

Zbog ratnih zločina Hrvatskoj isporučen Srbin Vojislav Buzaković

Vukovar: Polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju obilježen Dan vukovarskih branitelja
Davor Javorovic/PIXSELL
04.04.2023.
u 15:06

Osim Vojislava Buzakovića u optužnicom se još terete Nikola Radojčić, Miroslav Ivan, Milenko Đurđević, Predrag Stojčević, Dragan Žakula i Duško Samardžić i Željko Vujić koji je jedini bio dostupan hrvatskom pravosuđu

Poslije godina skrivanja u noći s 30. na 31. ožujka iz Irske je u Hrvatsku isporučen Srbin Vojislav Buzaković, rodom iz Petrovaca kod Vukovara, koji se sumnjiči da je počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Potvrdio je to Veritas navodeći kako je Buzaković isporučen po optužnici koju je Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru podignulo protiv Buzakovića i još 8 osoba 4. rujna 2007. godine.

Njih se terete da su početkom kolovoza 1991. godine pa do kraja veljače 1992. godine u Petrovcima, u prostorijama milicije SAO Krajine, kao pripadnici milicije i paravojnih jedinica, protupravno privodili, zatvarali, ispitivali, tukli i na druge načine zlostavljali civilne osobe. Između ostaloga Buzaković se tereti i za sudjelovanje u fizičkom maltretiranju četiri osobe (Irineja Nađorđa, Janka Tirkajle, Mihajla i Pere Hardi).

Osim Vojislava Buzakovića u optužnicom se još terete Nikola Radojčić, Miroslav Ivan, Milenko Đurđević, Predrag Stojčević, Dragan Žakula i Duško Samardžić i Željko Vujić koji je jedini bio dostupan hrvatskom pravosuđu, ali je postupak obustavljen radi smrti. 

Komentara 5

TR
trabant7
15:55 04.04.2023.

Došla maca na vratanca!

Avatar 15545
15545
16:44 04.04.2023.

A osudjeni ratni zlocinac Glavas ? Di je on?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije