Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIJELJENI ZBOG IZVOZA ORUŽJA
Povratak na članak

Zbog rata u Ukrajini na kušnji stoljeća švicarske neutralnosti: Koju stranu će odabrati

Švicarska se stoljećima i kroz dva svjetska rata uspjela držati neutralnosti te je to stajalište koje podržava 90 posto stanovnika ove bogate europske države. Upravo se o tome vodi rasprava u Švicarskoj ali i tome što zapravo neutralnost uopće znači u ovoj novoj eri rata za Europu.

Komentari 8

SF
sfinkter
19:42 13.03.2023.

eu i usa propadaju, nitko više neće koristiti ni dolar ni eur, slijedi propast, bežanija firmi radi skupih energenata..proizvoda. crna vremena. Rusi više ne budu trošili u europi. No money. Kad nema money sve se mijenja.

VL
DU
Deleted user
21:03 13.03.2023.

EU je otprilike sto i austrougarska unija, a posle Adolfova unija. Okanite se, raspustite EU za svoje dobro, niko n ije lud da dozvoli kolonizatorima nda dominiraju nad njime. Rusi su dokazali da su garant mira, najbolkje se zivjelo dok su oni bili u istocnoj njemackoj, a kolonizatori su uvijek gladni posjeda.

VL
DU
Deleted user
13:29 14.03.2023.

Kakav rat za Europu ? Kakve su to budalaštine i kome trebaju takve formulacije i šiorenje panike ? Rat je Ukrajine i Rusije u čijem, a za koji krivce nisu oslobođene niti SAD sa svojom pričom o širenju NATO-a na-a na Ruske granice itd itd. Nikakve to veze nema sa ostalim zemljama Evrope, ali Amerima dobro dođe da kroz takvu priču ostvaruju u svemu tome enormne profite i da idu ka slabljenju Rusije, ali isto tako i EU koja ih bespogovorno sluša, a u stvari radi protiv sebe. Švicarci to što jesu i jesu zbog svoje neutralnosti i pametne politike i ne vođenja tuđih ratova niti brigovanja o tuđim brigama. Tako treba okreni se sebi i o sebi vodi računa, a ostalo su gluposti.

VL
Avatar Heisenberg
Heisenberg
21:26 13.03.2023.

Zašto nitko ne smije napisati da je ovo agresija Amerike na Europu i Rusiju preko naivaca iz Kijeva.

VL
Avatar 15545
15545
01:48 14.03.2023.

Nije Svica nicija sluga...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.